Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Allergenen

Zou ik een intolerantie voor Quorn kunnen hebben?

"Quorn™-producten zijn al meer dan 30 jaar beschikbaar op de markt en er zijn inmiddels bijna 3 miljard maaltijden met Quorn geconsumeerd.

Van belang is echter om in gedachten te houden dat Quorn-producten allergenen zoals ei, melk en gluten kunnen bevatten. Allergenen worden duidelijk vermeld in de ingrediëntenlijst en het allergieadvies op de achterkant van de verpakking.

Er zijn enkele zeldzame gevallen bekend van een allergische reactie op producten met mycoproteïne of Fusarium venenatum, dat tot het schimmelrijk behoort. Het hoge gehalte aan eiwitten en vezels in mycoproteïne kan bij sommige mensen een intolerantie tot gevolg hebben.

Volgens het Foods Standards Agency “wijzen ramingen in onderzoeken erop dat 1 op de 100.000 tot 200.000 mensen een reactie zullen hebben [op Quorn™-producten].

Alle vormen van eiwitrijk voedsel kunnen bij sommige consumenten ongewenste effecten tot gevolg hebben. Zo zou 1 op de 200 mensen bijvoorbeeld soja niet kunnen verdragen."