Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Veelgestelde Vragen

Quorn is een merk van gekoelde en diepgevroren vegetarische levensmiddelen. Het hoofdbestanddeel van Quorn-producten is mycoproteïne: een unieke, gezonde en uitgebalanceerde bron van plantaardige eiwitten die van nature arm aan verzadigd vet en rijk aan eiwit en vezel is. Quorn-producten hebben dezelfde smaak, vorm en textuur als vlees. Perfect dus als je liever kiest voor een smakelijk vegetarisch gerecht of als je gezondere varianten van je alledaagse favorieten wilt creëren.

Het hoofdbestanddeel van Quorn-producten is mycoproteïne. Dit is een gezonde en uitgebalanceerde bron van plantaardige eiwitten uit de natuur, die tot de schimmelfamilie behoort. Mycoproteïne wordt verkregen uit gisting. De methode is vergelijkbaar met de fermentatie van broodgist. Quorn heeft in tegenstelling tot andere vleesvervangers geen sterke nasmaak en neemt de smaken van de andere ingrediënten op. Dat staat garant voor een smakelijk eindresultaat.

Ja! Quorn-producten passen uitstekend bij een gezonde voeding en levensstijl. Quorn-producten zijn vetarm, vezelrijk en een gezonde bron van eiwitten. Quorn-producten helpen je minder vlees te eten, je hart gezond te houden, je gewicht onder controle te houden en het milieu te sparen. Onze producten hebben dezelfde smaak en textuur als vlees, maar bevatten minder calorieën, vet en cholesterol.

Een belangrijke aanleiding voor de ontwikkeling van Quorn is dat men de verhoogde vraag naar eiwit door een groeiende wereldbevolking deels wilde helpen op te lossen. De consumptie van Quorn is een duurzamere optie, omdat dieren een zeer inefficiënte bron van eiwitten zijn. De koolstofvoetafdruk van Quorn fijngehakt is tot wel 90% lager dan die van rundvlees. Niet alleen de mens, maar ook de aarde vaart er dus wel bij.

Allergische reacties op Quorn komen slechts heel zeldzaam voor. Marlow Foods kan echter geen uitspraken doen over persoonlijke situaties. Mycoproteïne, het eiwitbestanddeel van Quorn-producten, behoort tot de schimmelfamilie. Het is rijk aan eiwit en vezel, wat sommige mensen niet kunnen verdragen. 

Alle Quorn-producten voldoen aan de voorschriften voor vegetarische levensmiddelen. De meeste Quorn-producten bevatten echter ook een kleine hoeveelheid eiwit. Marlow Foods werkt momenteel aan een uitgebreid assortiment veganistische producten. Een aankondiging zal volgen zodra we deze hebben geperfectioneerd.

Ja, we zijn er trots op dat we in ons Europese assortiment scharreleieren gebruiken. Eieren helpen ons de producten hun fantastische textuur te geven. Ze binden de mycoproteïne met de andere ingrediënten.

Alle Quorn-producten zijn 100% vegetarisch. We zijn er trots op dat er helemaal geen dierlijk stremsel wordt toegepast.

Mycoproteïne, het unieke eiwit dat als basis voor onze producten dient, is niet genetisch gemanipuleerd. Als fabrikant van vegetarische producten is ons streven om geen genetisch gemodificeerde ingrediënten te gebruiken. We werken nauw met onze leveranciers samen om dit te garanderen.

Quorn fijngehakt, stukjes en filets zijn geschikt voor een glutenvrij dieet. Alle allergenen worden duidelijk vermeld in de ingrediëntenlijst en het allergieadvies op de achterkant van elke verpakking.

Alle allergenen worden duidelijk vermeld in de ingrediëntenlijst op de achterkant van elke verpakking. Van belang is om in gedachten te houden dat Quorn-producten mogelijk allergenen zoals ei, melk en gluten bevatten. Mycoproteïne, het hoofdbestanddeel van Quorn-producten, is niet door de Food Standards Agency ingedeeld als allergeen. Toch kan het hoge gehalte aan eiwitten en vezels in mycoproteïne bij sommige mensen een intolerantie veroorzaken.

Quorn streeft ernaar het gebruik van palmolie zo veel mogelijk te beperken. Op dit moment wordt in enkele producten palmolie verwerkt. Ons streefdoel is dat er tegen het einde van 2015 alleen nog 100% duurzame palmolie uit een gescheiden aanvoerketen wordt gebruikt. Wij zijn aangesloten bij de Rondetafel voor Duurzame Palmolie (in het Engels Round Table for Sustainable Palm Oil, afgekort RSPO). Wij zetten ons dus samen met onze leveranciers in voor olie uit uitsluitend duurzame bronnen.

Het merendeel van onze producten wordt op notenvrije vestigingen vervaardigd. Een klein deel wordt momenteel echter ook vervaardigd op locaties waar noten aanwezig zijn.

Het merendeel van onze producten bevat geen ingrediënten op basis van melk of lactose. De vervaardiging vindt echter wel plaats op vestigingen die melk en lactose verwerken. Alle allergenen worden duidelijk vermeld in de ingrediëntenlijst en het allergieadvies op de achterkant van elke verpakking.

Quorn is al sinds 1985 op de Europese markt verkrijgbaar.  Over de hele wereld hebben regelgevende instanties de veiligheid van Quorn onderschreven. Hieronder vallen de Amerikaanse Food & Drug Administration en de Britse Food Standards Agency, die tot de meest strikte voedselveiligheidsautoriteiten ter wereld behoren.