Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

OverQUORN

De basis van Quorn-producten is mycoproteïne: een uniek, gezond en uitgebalanceerd eiwit op plantaardige basis dat van nature arm aan verzadigd vet is en rijk aan eiwitten en vezels.

Mycoproteïne werd in de jaren zestig voor het eerst aangetroffen in een veld in Marlow, Buckinghamshire, waar de schimmel van nature in de grond voorkwam. De ontdekking betekende een doorbraak in de wetenschappelijke zoektocht naar een alternatieve en duurzame bron van eiwitten, die het antwoord op de voorspelde voedseltekorten in de wereld zou kunnen vormen. De ontdekking stond aan het begin van een nieuwe voedseltrend.

Na vele jaren onderzoek en ontwikkeling was de productieschaal van mycoproteïne voldoende groot om in het Verenigd Koninkrijk een assortiment te kunnen lanceren. Tegenwoordig wordt dit assortiment wereldwijd onder de merknaam Quorn verkocht.

Een lagere milieubelasting uit de veehouderij en minder druk op de gezondheidszorg door voedingsgerelateerde ziekten betekenen dat minder vlees eten bevorderlijk is voor zowel de gezondheid als het milieu. De Britse consument zoekt daarom actief naar mogelijkheden zonder vlees.

Het ingrediënt van Quorn is een gezonde eiwitbron die qua smaak, vorm en textuur vergelijkbaar is met vlees. Een perfecte basis dus voor vegetarische of gezonde varianten van alledaagse favorieten.

Producten voorELKE GELEGENHEID EEN GERECHT

Vegetarisch eten blijft aan populariteit winnen. Steeds meer mensen vragen om vegetarische of duurzamere opties, die ze ook op menukaarten terug willen zien.

Het uitgebreide assortiment van Quorn maakt een grote keuze aan inspirerende, smakelijke en voedzame maaltijden mogelijk, wat de gelegenheid ook is. Diverse producten zijn bedoeld voor wie graag vanaf de basis kookt met ingrediënten die snel te bereiden zijn en veelzijdigheid bieden. Onder elk product wordt meer informatie getoond.