Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Recepten voor IEDEREEN

Pikante Kokosnoedelsoep Met Quorn

serves
* Per portie

Ingrediƫnten

  • 400g Quorn stukjes
  • 1 ruime tl gedroogde paddestoelen (shiitake, oesterzwam en porcini)
  • 75g rode Thaise currypasta
  • 800ml magere kokosmelk
  • 100g kleine champignons in plakjes
  • 150g Thaise rijstnoedels, in grove stukken gebroken en volgens de verpakking bereid
  • 200g sojascheuten (taugé)
  • 100g shiitakepaddestoelen in plakjes
  • 2 groene chilipepers in dunne reepjes
  • 8 lente-ui

Recept

  1. Laat de gedroogde paddestoelen 30 minuten wellen in 500 ml warm water. Bewaar de paddestoelen en het vocht.
  2. Laat een grote koekenpan heet worden. Bak de currypasta omscheppend 1 minuut in een droge pan. Voeg de kokosmelk, Quorn stukjes en het vocht van de gedroogde paddestoelen toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen.
  3. Snijd de gewelde paddestoelen in dunne repen en voeg ze met de kleine champignonplakjes toe aan de soep. Laat 1 minuut meekoken.
  4. Voeg de noedels, sojascheuten (taugé), verse shiitakepaddestoelen en bijna alle chili en lente-ui toe. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Laat doorwarmen.
  5. Dien onmiddellijk op in diepe kommen en garneer met de overgebleven lente-ui en chili.

Tip
Laat de verse shiitakepaddestoelen niet te lang koken.

Print recepten