Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Recepten voor IEDEREEN

Srilankaanse Currymetquorn

serves
* Per portie

Ingrediƫnten

  • 500g Quorn stukjes
  • 500g flespompoen in blokjes van 2,5 x 2,5 cm
  • 400ml kokosmelk 400ml groentebouillon 1 el verse koriander
  • Pasta
  • 100ml plantaardige olie
  • 1/4 tl gemalen kaneel zaadjes van 4 kardamompeulen
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 verse chilipeper
  • 1 middelgrote ui
  • 2 el verse gember zonder schil
  • 200g basmatirijst
  • Mangochutney als garnituur

Recept

  1. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook in 5 minuten zacht.
  2. Voeg het Quorn fijngehakt, de spinazie, oregano, tomatenblokjes en de tomatenpuree toe.
  3. Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen.
  4. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
  5. Schep een laag bechamelsaus in een ovenschaal en beleg met lasagnevellen. Schep dan de helft van het Quorn mengsel erop.
  6. Bouw op deze manier de lagen op, met als laatste laag de lasagnevellen. Giet tot slot de overgebleven bechamelsaus erover.
  7. Strooi de kaas over de saus.
  8. Zet het gerecht circa 30 minuten op 200°C/ gasstand 6 in de oven. Laat de bovenkant goudbruin worden.

Heerlijk met een groene salade en knoflookbrood.

Print recepten