Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Gezonde bronVAN EIWIT

Waarom zijn eiwitten belangrijk?

Eiwitrijke levensmiddelen zijn van oudsher geliefd bij mensen die een actief leven leiden. Als we nagaan welke functie eiwitten in ons lichaam vervullen, dan is al gauw duidelijk waarom. Eiwitten bestaan uit essentiële aminozuren, die de bouwstenen vormen voor onze botten, spieren en bloedcellen.

Wie eiwitten onderdeel maakt van een gezonde levensstijl, kan spiermassa opbouwen, wat weer helpt om je sterker te maken. Eiwitten laten je na een flink stuk hardlopen of een intensieve training sneller herstellen en vormen een essentieel onderdeel van de antistoffen die zorgen dat je je lekker fit blijft voelen. Ook vormen eiwitten onderdeel van je haar en nagels. Wie genoeg hoogwaardige eiwitten eet, voelt daar dus zichtbaar goed bij.

Waarom Quorn™ als bron van gezonde eiwitten?

Sommige eiwitbronnen bevatten verzadigd vet, maar Quorn is anders. Quorn™ fijngehakt and Quorn™ stukjes zijn een gezonde, uitgebalanceerde bron van eiwit*, die je helpt om je botten en spieren sterk te houden. Daarnaast vormen deze producten een bron van voedingsvezels en bevatten ze maar weinig verzadigde vetten. Ideaal dus voor een gezonde levensstijl.

De dagelijks aanbevolen hoeveelheid eiwitten is 50 gram. Producten zoals Quorn™ zijn even rijk aan eiwit als vergelijkbare bronnen, maar bevatten veel minder verzadigd vet. Voor heerlijke maaltijden kunnen Quorn-producten worden gecombineerd met andere gezonde bronnen van eiwit zoals kidneybonen. Een portie chili met Quorn bevat meer dan 20 gram eiwit en slechts 0,8 verzadigd vet, en dat voor 399 calorieën!