Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Kate Kirkpatrick

Al 30 jaar lang ben ik vegetariër, wat dit dus de perfecte job maakt. Ik hou ook van een fit en actief leven. Dit jaar liep ik mijn vierde halve marathon, Quorn past dus erg goed in mijn trainingsschema, dankzij de heerlijke gezonde proteïnes*. Ook past Quorn goed in mijn drukke gezinsleven, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. 

Anna Hodgson

Ik werk reeds 7,5 jaar bij Quorn, waar ik Assistant Home Economist ben. Ik ben een grote fan van alle Quorn producten (en niet enkel omdat ik ze help ontwikkelen), maar het meest hou ik van het Quorn gehakt. Het is zo ongelofelijk veelzijdig, mijn familie kan de maaltijden die ik ermee maak niet weerstaan. Mijn favoriete gerecht is curry, dus de Quorn stukjes zijn hierbij een perfecte match. 

Quorn vleesvrij gehakt is een ongelofelijk veelzijdig ingrediënt en zo snel klaar te maken. Het kan rechtstreeks van de diepvries of koelkast in de pan, wat het ideaal maakt voor een doordeweekse maaltijd voor het hele gezin. Voor mij is de beste manier om Quorn vleesvrij gehakt klaar te maken eerst het bereiden van de saus, dan het Quorn gehakt toevoegen bij de laatste 10 minuten van het koken. Quorn gehakt heeft vaak iets meer vocht nodig, dus iets meer bouillon of passata (100-200 ml) toevoegen dan gewoonlijk helpt zeker en vast. Quorn gehakt is heerlijk in chili, lasagne, bolognese, moussaka; de lijst is werkelijk eindeloos. Ik maak vaak een grote pan van hartige chilli, die ik serveer met een hete aardappel in de schil. De overschotjes zijn makkelijk weg te werken in wraps de dag nadien, of kunnen worden ingevroren. Handig om uit de diepvries te halen wanneer ik in tijdsnood zit.

De Quorn stukjes zijn fantastisch in veel schotels en, net zoals het Quorn gehakt, heel snel klaar te maken. Ze zijn ideaal wanneer je niet veel tijd hebt, want je kan ze meteen gebruiken vanuit de diepvries of koelkast. En het is zo gemakkelijk! Maak gewoon je favoriete saus, voeg de Quorn stukjes toe in de laatste 12-15 minuten van het koken. Dat is alles, je bent klaar! Quorn stukjes zijn erg smaakabsorberend en hebben dus vaak wat meer vocht nodig dan gewoonlijk. Een beetje meer bouillon of passata (100-200 ml) gebruiken volstaat wel. Quorn stukjes zijn erg lekker in curry’s, wokgerechten, pastaschotels, stroganoffs, fajita’s, kebab en vele andere gerechten. Tijdens de week hou ik ervan Quorn stukjes te maken met wat couscous of een pastasalade, zodat ik ogenblikkelijk een gezonde lunch heb.

Ik hou van de Quorn pensen! Vanuit de diepvries zijn ze klaargemaakt in minder dan 15 minuten. Samen met groenten, zorgen ze voor een gevulde maaltijd met toch weinig calorieën. Om te bereiden, bestrijk je de pensen met een beetje olie om vervolgens te grillen zoals vermeld op de verpakking. Ik ben verlekkerd op de Quorn pensen met puree and jus, versneden in een pastaschotel of zelfs als zondagse brunch.

We raden over het algemeen niet aan om Quorn producten klaar te maken in een slowcooker. Slowcookers zijn beter geschikt voor het koken en malser maken van stukken vlees. Dit komt doordat de lange blootstelling aan lage temperaturen op een trage manier de vezels in het vlees afbreekt, zodat het zachter wordt en alle smaken in de pot zal opnemen. Quorn producten zijn meestal redelijk klein in verhouding, waardoor ze niet diezelfde lange gaartijd nodig hebben als grotere vleesproducten. Wat we ook zien, is dat de heerlijke textuur van Quorn producten kan veranderen bij slow cooking, zodat ze zacht en sponsachtig worden. Maar met een bereidingstijd van 15 minuten voor Quorn ingrediënten, vanuit de diepvries tot op het bord, is een slowcooker eigenlijk niet eens nodig.

Quorn stukjes, filets en balletjes kunnen worden gemarineerd, indien gekoeld of bevroren. We adviseren het minimum 30 minuten en maximum 1 nacht te laten marineren. Uiteraard, hoe langer in de marinade, hoe meer heerlijke smaken de Quorn ingrediënten zullen opnemen. Chili, look en gerookte paprika zijn uitstekende smaken voor in je marinade, bovendien is het in geen tijd klaar. Indien je marineert voor 1 nacht, zorg zeker dat het de Quorn stukjes, filets of balletjes in de koelkast bewaard blijven.

Huisbereide gerechten met Quorn (bv. Gehakt en stukjes - koel of bevroren) zoals bolognese, curry en chili kunnen perfect heropgewarmd worden, zolang ze goed en koel in de koelkast bewaard zijn en gegeten worden binnen de 24h. Als je ze zo lang kan weerstaan!

Ik vries regelmatig extra porties of restjes van maaltijden in. Ze zijn geweldig als ik in tijdsnood zit en een snelle maaltijd on the go nodig heb. Indien de andere ingrediënten ook geschikt zijn voor invriezen, kan je de maaltijd tot 1 maand in de diepvries bewaren. Ik zorg altijd dat de maaltijd afgekoeld is alvorens hem in te vriezen. Mijn advies is om de maaltijden de nacht voordien uit de diepvries te halen, te laten ontdooien in de koelkast en dan klaar te maken binnen de 24 uur. Zo is het zeker warm genoeg bij het opdienen.

Ik hou er niet van eten weg te gooien, dus restjes verwerk ik steeds in de maaltijd van de dag nadien. Er zijn enkele dingen die je moet onthouden bij het bewaren van Quorn gerechten, gemaakt met gekoelde of bevroren gehakt of stukjes: Eens de restjes zijn klaargemaakt, laat snel afkoelen en bewaar in de koelkast. Gebruik ze binnen de 24 uur en zorg zeker dat je schotel volledig warm is bij het opdienen. Warm niet meer dan één keer op.

Quorn producten zijn eenvoudig te gebruiken. Hier zijn enkele tips die je helpen bij het bereiden van een Quorn maaltijd:

  • Quorn producten kunnen worden klaargemaakt in de oven, microgolfoven, onder de grill, op de kookplaat of op de barbecue. Je kan ze maken op dezelfde wijze als vlees en gevogelte, maar dikwijls in een veel snellere tijd. Ze zijn verrukkelijk, smakelijk en snel te bereiden. Wat wil je nog meer? Quorn gehakt, filets en stukjes kunnen vanuit de diepvries de pan in, het is niet nodig ze voordien te ontdooien. Dit betekent dat je een chili of curry kan maken in minder dan 20 minuten. Geweldig!
  • In tegenstelling tot vlees, krimpen Quorn producten niet wanneer je ze klaarmaakt.
  • Zoals met alle voeding, zorg ervoor dat je Quorn ingrediënten helemaal warm zijn bij het opdienen, maar wees voorzichtig dat ze niet overgaar zijn. In tegenstelling tot vlees, veranderen Quorn producten niet van kleur of textuur bij het bakken, dus hou de tijd in de gaten.
klik hier voor recepten