Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Over QUORN

Een verrukkelijk assortiment

Quorn is de ideale keuze, of je nu gezonder eten wilt omdat je een actief leven leidt, op je gewicht wilt letten of inspiratie zoekt voor maaltijden zonder vlees.

Bovendien zijn producten zoals Quorn™ fijngehakt een goede bron van eiwitten, zodat je gewoon van je favoriete gerechten kunt blijven genieten.

Voeding waar je je goed bij voelt

Ons verhaal begint met een revolutionair idee dat bijna 50 jaar teruggaat. Zouden we met een duurzame, voedzame en tegelijkertijd eiwitrijke voedselbron kunnen voorzien in de voedselbehoeften van de groeiende wereldbevolking? De aanleiding was de ontdekking van een voedzaam organisme uit de schimmelfamilie dat van nature voorkomt. Later zou dit bekend worden onder de naam mycoproteïne.

Quorn past perfect bij een gezonde,
actieve levensstijl.

Hoe wordt Quorn gemaakt?

Het belangrijkste ingrediënt van Quorn is mycoproteïne, een gezonde en uitgebalanceerde bron van eiwit. Mycoproteïne wordt vervaardigd volgens een gistingsproces dat vergelijkbaar is met de methode die ook wordt toegepast voor broodgist. Quorn heeft in tegenstelling tot andere vleesvervangers geen sterke nasmaak en neemt de smaken van de andere ingrediënten op, waardoor je altijd op een smakelijk eindresultaat kunt rekenen.

Mycoproteïne bevat veel eiwit en voedingsvezels, weinig verzadigd vet en is vrij van soja. Kruiden en specerijen zorgen voor een lekkere smaak. Voor de vervaardiging gebruiken we een gistingsproces dat vergelijkbaar is met dat van bier of yoghurt. Zo voorzien we in de behoeften van een klantenkring die miljoenen consumenten telt.

Het mooiste van onze maaltijden is dat ze vegetarisch zijn. Daarnaast zijn ze perfect voor mensen die gewoon gezonder willen eten.