Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Recepten voor IEDEREEN

Gevulde Courgettes

serves
Per portie 4
cooking time
20 minuten
serves
323 * Per portie
serves
7.0g Verzadigd vet * Per portie

Ingrediƫnten

  • 250 g Quorn Vegetarisch Fijngehakt
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • ½ ui, fijngesneden
  • ½ groene peper, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en klein gesneden (optioneel)
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 g geraspte kaas zoals Cheddar
  • 4 grote courgettes
  • 2 middelgrote tomaten, in kleine stukken gesneden
  • ½ ui, fijngesneden
  • ½ rode chilipeper, fijngesneden
  • Klein bosje verse koriander, fijngehakt
  • Sap van ½ citroen
  • Zout, naar smaak toevoegen
  • 1 rijpe avocado, haal het vlees eruit en prak fijn met een vork
  • ¼ ui, fijngehakt 
  • ½ rode chilipeper, fijngehakt
  • Klein bosje verse koriander, fijngehakt
  • Sap van ½ citroen
  • Snufje zout en zwarte peper

Recept

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak de salsa en guacamole door de ingrediënten te mengen in 2 kleine schalen. Dek ze af en zet ze tot gebruik in de koelkast.

Snij de boven- en onderkant van de courgettes en snijd ze in de lengte door. Breng een pan water aan de kook, zet het vuur wat lager, doe de courgettes in de pan en laat ze 3-4 minuten zachtjes koken. Haal de courgettes van het vuur, laat ze uitlekken en leg ze op een licht ingevette bakplaat.

Fruit de ui en pepertjes in de olie tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, chili, komijn en chilivlokken toe en laat nog 2 minuten op het vuur staan. Roer de Quorn Stukjes en groentebouillon erdoor en laat op een middelhoog vuur 4-5 minuten koken. Roer de helft van de geraspte kaas erdoor.

Vul de courgettes met het Quorn-mengsel, dek af met de resterende kaas en bak ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin gekleurd is.

Serveer met de guacamole en Mexicaanse salsa.
Print recepten
Andere recepten