Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Recepten voor IEDEREEN

Marokkaanse Quorn™ met Couscous

serves
Per portie 4
cooking time
25 minuten
serves
340 * Per portie
serves
1.0g Verzadigd vet * Per portie

Ingrediënten

  • 2 pakjes Quorn Fijngehakt à 175g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1½ eetlepel ras-el-hanout
  • 1 blikje tomatenpuree (140g)
  • 100g gewelde abrikozen, gehalveerd
  • 400 ml groentebouillon (van een tablet)
  • 200g couscous
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 eetlepels verse munt of koriander, fijngehakt

Recept

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan met antiaanbaklaag en fruit de ui en knoflook in 5 minuten zachtjes glazig.
  2. Schep de Quorn Fijngehakt met de ras-el-hanout door de ui. Bak 1 minuut tot de kruiden geuren en schep dan de tomatenpuree, abrikozen en bouillon erdoor. Breng alles al roerende aan de kook en laat de Quorn 10-15 minuten zachtjes koken tot een mooie saus ontstaat.
  3. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op het pak. Schep de korrels met een vork los en schep de citroenrasp en munt erdoor.
  4. Verdeel de couscous over 4 diepe borden en schep de Marokkaanse Quorn ernaast. Garneer eventueel met wat geroosterde amandelen. Lekker met een frisse wortelsalade.

Print recepten
Andere recepten