Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Recepten voor IEDEREEN

Recept voor Oosterse Salade met Mango en Thaise Currysaus

serves
Per portie 4
cooking time
10 minuten
serves
* Per portie

Ingrediënten

  • 175g Quorn stukjes
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 100g sperziebonen, in stukjes
  • 200g Chinese kool, in reepjes
  • 1 kleine rode paprika, in reepjes
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1 kleine mango, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels verse koriander,fijngehakt
  • 100g gemengde jonge sla
  • 2 theelepels olie + zout
  • Voor de dressing:
  • sap en zeste van 1 citroen
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1cm verse gemberwortel, geraspt
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 4 theelepels olie

Recept

  1. Vermeng in een kom de rode currypasta met 1 eetlepel water. Doe de Quorn Stukjes erdoorheen. Laat het ca. 10 minuten marineren.
  2. Kook de sperziebonen in kokend water en wat zout gedurende 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  3. Maak een dressing van het citroensap en de citroenzeste, knoflook, gember, sojasaus en olie. Doe de kool, sperziebonen, paprika, tomaat, mango en de helft van de koriander erdoor.
  4. Verhit de olie in een wok en roerbak de Quorn Stukjes in ca. 5 minuten knapperig bruin. Voeg zout naar smaak toe. Meng de Quorn Stukjes door de salade.
  5. Verdeel de sla over twee borden en doe de Thaise salade met Quorn erop. Strooi de rest van de koriander erover.

Print recepten
Andere recepten