Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Recepten voor IEDEREEN

Quorn Paella recept

serves
Per portie 5
cooking time
30 minuten
serves
350 * Per portie

Deze paella met Quorn Stukjes, een moderne variant op het klassieke Spaanse gerecht, zit boordevol heerlijke ingrediënten. De rode en gele paprika's, sperziebonen en zoete tomaten worden samen met de Quorn Stukjes en rijst gebakken. Voor een echt authentieke smaak wordt knoflook, gerookte paprikapoeder, saffraan en chilipoeder toegevoegd, en de afwerking met vers gehakte peterselie, olijven en citroenpartjes zorgt voor een waar koningsmaal.

Ingrediënten

  • 300 g Quorn Stukjes
  • 1 pak Quorn Plakjes Vegetarische Chorizo 
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ui, dun gesneden
  • 1 rode paprika, zonder zaadlijsten en gesneden
  • 1 gele paprika, zonder zaadlijsten en gesneden
  • 200 g dunne sperziebonen, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 2 dessertlepels gerookte paprikapoeder
  • een paar draadjes saffraan
  • 1 dessertlepel milde chilipoeder
  • 250 g langkorrelige rijst
  • 900 ml groentebouillon (gemaakt van 2 bouillonblokjes)
  • 100 g bonen naar keuze – zwarte bonen, kidneybonen enz.
  • 400 g verse tomaten, ontveld en gesneden
  • 200 g bevroren doperwten
  • 3 eetlepels peterselie, grof gehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Olijven en partjes citroen voor garnering (optioneel)

Recept

Verwarm 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de ui, paprika en bonen drie minuten, voeg de knoflook en kruiden toe en laat nog 2 minuten bakken

Roer de rijst en bouillon erdoorheen, dek de pan af en laat 20 minuten sudderen, blijf regelmatig roeren

Verwarm ondertussen de rest van de olie en bak de Quorn Stukjes in 2-3 minuten goudbruin, en haal ze van het vuur

Zet het vuur lager, voeg de Quorn Stukjes, Plakjes Vegetarische Chorizo, tomaten, doperwten en sperziebonen toe en laat alles nog 5 minuten sudderen. Voeg naar smaak kruiden toe. Zet het vuur uit en bestrooi met peterselie

Garneer met olijven en partjes citroen
Print recepten
Andere recepten