Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Recepten voor IEDEREEN

Quorn™ Stroganoff

serves
Per portie 4
cooking time
30 minuten
serves
175 * Per portie
serves
1.0g Verzadigd vet * Per portie

Ingrediënten

  • 2 pakjes Quorn Stukjes à 175g
  • 250g gemengde paddenstoelen
  • 1 grote rode ui, gepeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel verse tijm
  • ½ eetlepel milde paprikapoeder
  • 1-2 eetlepels grove mosterd
  • 250 ml groentebouillon (van een halve bouillontablet)
  • ½ eetlepel maïzena
  • 75 ml Griekse yoghurt (0% vet)

Recept

  1. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in dikke plakken. Snijd de ui in vieren en dan in dunne reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan met antiaanbaklaag en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paddenstoelen, Quorn stukjes en tijm erdoor en bak alles 3-4 minuten al omscheppend tot de paddenstoelen zacht zijn.
  3. Roer de paprikapoeder en mosterd erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Meng de maïzena door de yoghurt. Roer dit mengsel door de Quorn met paddenstoelen en verwarm het gerecht al roerende op zacht vuur tot de saus bindt. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Strooi eventueel wat fijngehakte peterselie over de Quorn Stroganoff en serveer met witte wilde rijst en sperziebonen.

Print recepten
Andere recepten