Quorn Stroganoff

Iedereen houdt van een stroganoff, bij de volgende die je maakt, probeer Quorn Stukjes te gebruiken voor geweldig resultaat.

Per portie 4

30 mins

A Little Effort

175 kcal
(Per portion)

Ingrediënten

  • 2 pakjes Quorn Vegetarische Stukjes à 175g
  • 250g gemengde paddenstoelen
  • 1 grote rode ui, gepeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel verse tijm
  • ½ eetlepel milde paprikapoeder
  • 1-2 eetlepels grove mosterd
  • 250 ml groentebouillon (van een halve bouillontablet)
  • ½ eetlepel maïzena
  • 75 ml Griekse yoghurt (0% vet)

Recept

  1. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in dikke plakken. Snijd de ui in vieren en dan in dunne reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan met antiaanbaklaag en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paddenstoelen, Quorn stukjes en tijm erdoor en bak alles 3-4 minuten al omscheppend tot de paddenstoelen zacht zijn.
  3. Roer de paprikapoeder en mosterd erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Meng de maïzena door de yoghurt. Roer dit mengsel door de Quorn met paddenstoelen en verwarm het gerecht al roerende op zacht vuur tot de saus bindt. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Strooi eventueel wat fijngehakte peterselie over de Quorn Stroganoff en serveer met witte wilde rijst en sperziebonen.