Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Recepten voor IEDEREEN

Quorn Vegane Filets met een knapperig kruidenkorstje

serves
Per portie 2
cooking time
12 minuten
serves
125 * Per portie
serves
1.3g Verzadigd vet * Per portie

Ingrediƫnten

  • 4 Quorn Vegane Filets, gekoeld (laat ze als ze uit de diepvries komen een nachtje ontdooien in de koelkast of gebruik hiervoor de magnetron)
  • 3 sneetjes ciabatta (50 g)
  • ¼ kleine ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 8 g gemengde kruiden, zoals peterselie, basilicum en rozemarijn 
  • 8 g geraspte Parmezaanse kaas (vegetarisch)
  • Geraspte schil van ¼ citroen
  • Zwarte peper, naar smaak toevoegen
  • 1 ei, geklutst

Recept

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe het brood in een keukenmachine en maal het grof. Giet de broodkruim over in een mengkom.

Meng de ui, knoflook en verse kruiden in de keukenmachine tot een homogene massa en roer dit mengsel door de broodkruim, samen met de kaas, citroenschil en zwarte peper.

Doe het geklutste ei in een ondiepe schaal en leg de gekruide broodkruim op een bord. Haal de Quorn Vegane Filets door het ei en vervolgens door de broodkruim tot ze helemaal bedekt zijn. Leg ze op licht ingevet bakpapier. Plaats de filets in het midden van de oven en bak ze in 12 minuten goudbruin.

Tip: Serveer met gebakken champignons of een frisse, groene salade.

Print recepten
Andere recepten