Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Recepten voor IEDEREEN

Quorn Vegetarische Chili con Carne met Bloemkoolrijst

serves
Per portie 4
cooking time
30 minuten
serves
340 * Per portie
serves
1.7g Verzadigd vet * Per portie

Probeer dit heerlijke en gezonde recept voor Quorn Vegetarische Chili con Carne met Bloemkoolrijst, bereid met Quorn Vegetarisch Fijngehakt, bonen, paprika en kruidenmix. Laag in vet en verzadigde vetten en rijk aan eiwitten.

Ingrediënten

  • 300 g Quorn Vegetarisch Fijngehakt
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1 middelgrote ajuin, grof gesneden
  • 1-2 chilipepers, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst 
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 300 ml groentebouillon
  • 400 ml tomatenpassata
  • 1 eetlepel vegetarische worcestersaus
  • 1/2 pot gegrilde paprika’s, in blokjes gesneden
  • 400 g gemengde bonen uit blik, uitgelekt
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 1 bosje verse korianderblaadjes, fijngesneden
  • 1 bloemkool, eerst in roosjes gesneden en daarna in een keukenmachine fijngehakt tot stukjes ter grootte van een rijstkorrel
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Recept

  1. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uisnippers 5-6 minuten tot ze zacht worden. Voeg de chilipepers, knoflook en kruidenmix toe en bak onder voortdurend roeren nog eens 2 minuten.
  2. Roer de groentebouillon en de tomatenpassata erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen. Roer er daarna het Quorn Fijngehakt, de vegetarische worcestersaus, rode paprikastukjes en bonen door. Doe de deksel weer op de pan en laat 8 minuten zachtjes doorkoken. Roer als laatste de fijngehakte korianderblaadjes door de Quorn Chili.
  3. Doe intussen de bloemkoolkorrels in een magnetronkom, dek af met magnetronfolie en verwarm 4 minuten op vol vermogen. Verwijder voorzichtig de folie, schep de korrels goed om, dek opnieuw af en verwarm nog eens anderhalve minuut. Laat 1 minuut rusten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de chili met de bloemkoolrijst.

Heerlijk met guacamole en partjes verse limoen.

Print recepten
Andere recepten