Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Recepten voor IEDEREEN

Quorn Vegetarische Pepersteak met asperges en spinaziesalade

serves
Per portie 4
cooking time
20 minuten
serves
619 * Per portie
serves
14,9g Verzadigd vet * Per portie

Ingrediƫnten

  • 4 Quorn Vegetarische Pepersteaks, gekoeld (laat ze als ze uit de diepvries komen een nachtje ontdooien in de koelkast of gebruik hiervoor de magnetron)
  • 16 asperges, wit of groen
  • 25 g boter
  • Xeres-azijn
  • Olijfolie
  • 200 g jonge spinazie, gewassen en klaar om te eten
  • 4 lente-uitjes, gesneden
  • 4 radijsjes, schoongemaakt en in dunne plakjes
  • Een handje croutons
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels Hollandaisesaus of romige saladedressing
  • Klein bosje verse peterselie voor garnering

Recept

Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden.

Blancheer 5-7 minuten in kokend water met boter tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en bewaar ze in de koelkast.

Maak een saladedressing met een beetje azijn, olie, zout en peper. Roer alles goed door elkaar en sprenkel over de spinazie, lente-uitjes en radijs. Strooi de croutons en pijnboompitten over de salade.

Bak de Quorn Vegetarische Pepersteaks volgens de instructies op de verpakking.

Verwarm de Hollandaisesaus.

Gril ondertussen de asperges 1-2 minuten op een hete grillplaat/grillpan/barbecue.

Leg de Quorn Vegetarisch Pepersteaks en asperges op een bord met de salade.

Besprenkel met Hollandaisesaus of dressing, garneer met de fijngehakte peterselie en geniet van een heerlijke maaltijd!
Print recepten
Andere recepten