Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Recepten voor IEDEREEN

Quorn Zoete Aardappels gevuld met Vegetarische Chili con Carne

serves
Per portie 4
cooking time
40 minuten
serves
338 * Per portie
serves
5,5g Verzadigd vet * Per portie

Ingrediënten

  • 170 g Quorn Vegetarisch Fijngehakt
  • 4 zoete aardappels, gewassen
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 ui, in stukjes
  • 2 gepelde knoflookteentjes, fijngesneden
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 60 g bruine bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 60 g kievitsbonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 60 g witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 160 g zure room
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

Recept

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Leg de zoete aardappels op een bakplaat en bak ze 40 minuten in de oven of tot ze zacht zijn. 

3. Maak de Quorn Chili con Carne: verhit de olie in een grote hapjespan met antiaanbaklaag en fruit de uien en knoflook 5 minuten. Voeg het Quorn Fijngehakt en de kruiden toe en fruit dit 2-3 minuten. Voeg de tomaten, de rode paprika's en tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten inkoken op een laag vuur, waarbij je af en toe roert.

4. Roer de bonen erdoor en laat nog 5 minuten doorkoken. Vul elke zoete aardappel met een ruime schep Quorn Vegetarische Chili con Carne en maak af met wat zure room en fijngesneden peterselie.

Print recepten
Andere recepten