Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Recepten voor IEDEREEN

Recept voor zelfgemaakte Quorn Kip-groentensoep

serves
78 * Per portie
serves
0,4g Verzadigd vet * Per portie

Ingrediƫnten

  • 300 g Quorn Vegetarische Kipstukjes
  • 900 ml groentebouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 wortels, geschild en grof gesneden
  • 1 prei, gewassen en grof gesneden
  • 2 stengels selderij, gewassen en grof gesneden
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 g uitgelekte zoete maïs
  • ¼ theelepel gedroogde chilizaadjes
  • 1 eetlepel arrowroot, gemengd met water

Recept

  1. Doe de groentebouillon in een grote pan en breng aan de kook. Draai het vuur lager en voeg de laurierblaadjes, wortel, prei, en selderij toe. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de groenten gaar zijn.
  2. Verhit intussen in een braadpan de Quorn Vegetarische Kipstukjes en bak ze 7 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak nog 3 minuten tot ze zacht zijn. Schep de stukjes over in de soeppan met de zoete maïs, chilizaadjes en arrowroot. Roer alles goed door elkaar en laat op een zacht vuurtje iets indikken.
  3. Verwijder de laurierblaadjes en breng op smaak met zout en peper.

Serveer met een stuk knapperig brood en boter.

Geschikt om in te vriezen.

Print recepten
Andere recepten