Als u onze website bezoekt, plaatsen wij cookies op uw computer. Met behulp van deze kleine gegevensbestanden zorgen wij ervoor dat u verbonden blijft met onze website. Deze cookies worden niet gebruikt voor het verzamelen of opslaan van persoonsgegevens.

Recepten voor IEDEREEN

Vegetarische Fiesta Burger

serves
* Per portie

Ingrediƫnten

  • 4 Quorn Burgers
  • 4 grote tortillawraps
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Salade
  • Mango en komkommer salsa
  • Guacamole
  • Gepaneerde gefrituurde uienringen
  • 3 avocado's, geschild, ontpit en in plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geschild en fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • Mango en komkommer salsa
  • Kleine mango, geschild, ontpit en fijngesneden
  • 15 cm komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 1 kleine rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Sap van 1 limoen
  • 1 korianderplant, blaadjes grof gehakt
  • Salade van pastinaak en wortel
  • 2 grote wortels
  • 2 grote pastinaken
  • 1 l olie om in te frituren, bijv. koolzaadolie 
  • (ook voor de uien)
  • Geroosterde jalapeñomayonaise
  • 2 jalapeñopepers
  • 100 ml mayonaise, zelfgemaakt of van Hellmann
  • Sap van ½ limoen
  • Gepaneerde gefrituurde uienringen
  • 1 ui in plakken van ½ cm gesneden
  • 200 ml melk
  • 120 g bloem
  • 1 geklopt eiwit
  • 100 g paneermeel

Recept

Bak de Quorn Burgers zoals aangegeven op de verpakking. Bak de wraps kort aan beide zijden in een beetje olie. Vouw de wraps dubbel en vul met de salade en de burgers, direct uit de koekenpan. Voeg een royale portie salsa en guacamole toe en garneer met twee gepaneerde gefrituurde uienringen. Serveer met de salade van pastinaak en wortel, geroosterde jalapeñomayonaise en een paar extra uienringen. 

Guacamole
Prak de avocado grof en meng met de knoflook en
het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.

Mango en komkommer salsa
Meng alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

Salade van pastinaak en wortel
Schil de wortelgroenten en snijd ze in de lengte in reepjes met een juliennesnijder of dunschiller.

Verhit de olie tot 150 graden en frituur de reepjes in porties tot ze knapperig zijn.
Absorbeer overtollige olie met keukenpapier en bestrooi daarna met een snuifje zout.

Geroosterde jalapeñomayonaise
Verwarm de grill voor. Snijd de jalapeñopepers in de lengte open, verwijder de zaadjes en leg ze met het snijvlak naar beneden op een met aluminiumfolie bekleed rooster.
Grill ze tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een schaal, dek de schaal af met plasticfolie en verwijder de schil zodra ze zijn afgekoeld.
Hak ze fijn en meng door de andere ingrediënten.
Breng op smaak met zout en peper.

Gepaneerde gefrituurde uienringen
Maak uienringen van de plakken, je hebt er twintig nodig.
Week ze 2 uur in melk en laat ze daarna opdrogen.
Haal ze eerst door het bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
Frituur ze ongeveer een minuut in de olie tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Absorbeer overtollige olie met keukenpapier en bestrooi daarna met een snuifje zout.
Print recepten