Hoe wordt Quorn gemaakt?

Quorn heeft een missie om de toenemende wereld populatie te voorzien van heerlijk en duurzaam voedsel. Om zo’n werelds doel te bereiken, moet je dingen anders doen. Wat doen wij anders en wat maakt Quorn uniek?

Quorn heeft een missie om de toenemende wereld populatie te voorzien van heerlijk en duurzaam voedsel. Om zo’n werelds doel te bereiken, moet je dingen anders doen. Wat doen wij anders en wat maakt Quorn uniek?

Deel op-Share on Facebook Share on Twitter

Quorn's mycoproteïne

Quorn's mycoproteïne is het unieke ingrediënt in al onze Quorn producten. Het is gemaakt van een natuurlijk eiwit afkomstig van de aarde en wordt vervolgens gefermenteerd. Dit proces zorgt voor een duurzaam vlees alternatief met een vergelijkbare smaak en textuur als vlees.

Quorn's mycoproteïne is afkomstig uit een organisme wat in overvloed aanwezig is, genaamd Fusarium Venenatum. Het is ontdekt in het zuidoosten van Engeland, en ondanks dat het een klein organisme is, heeft het een grote voedzame waarde.

Ontdek hier meer over Quorn's mycoproteïne.

Proces

Om een grote hoeveelheid Quorn's mycoproteïne te maken om miljoenen mensen te voorzien van voedsel, hebben we een fermentatie proces ontwikkeld waarin de Quorn's mycoproteïne kan groeien. Het is vergelijkbaar met de manier waarop bier en yoghurt wordt geproduceerd. We mixen nutriënten uit mais en tarwe met lucht en essentiële mineralen om ervoor te zorgen dat ieder product heerlijk smaakt en voedzaam is.

Vervolgens voegen we een kleine hoeveelheid eiwit toe (of een aardappel extract voor onze Vegan producten) en vormen het vervolgens in de juiste vorm. De basis van al onze producten is het zelfde, vandaar dat al onze producten een verglijkbare structuur hebben, vergelijkbaar met dat van vlees.

De volgende stap is aan jou. Er zijn veel mogelijkheden met onze Quorn Producten – je kunt ze bijvoorbeeld bakken, stoven, frituren en onze vleeswaren kun je zo uit de verpakking eten. Quorn is een super makkelijk en veelzijdig product, die je tijdens iedere maaltijd van de dag kunt gebruiken.

Voor recept inspiratie, klik hier. Misschien vind je je nieuwe favoriete recept!

Quorn Foods

Sinds 1985 zijn onze basis principes gebaseerd op drie pijlers: Het promoten van een gezonde levens stijl, het verlagen van een negatieve impact op het milieu, de wereld voorzien van een duurzame vorm van proteïne.

Inmiddels produceren wij al meer dan 35 jaar producten vlees-vrije producten en hebben we al meer dan 3 miljard maaltijden verzorgd.

Ontdek meer over Quorn via deze link. Hier kun je ook de antwoorden op veel gestelde vragen terug vinden.

Recent nieuws