Skip to main content

Onze net positive ambitie en klimaat doelen

Quorn Foods maakt met trots een aantal nieuwe ambitieuze doelen kenbaar, die zullen bijdragen aan het ontwikkelen van een duurzamere onderneming in de komende 30 jaar.

Quorn Foods maakt met trots een aantal nieuwe ambitieuze doelen kenbaar, die zullen bijdragen aan het ontwikkelen van een duurzamere onderneming in de komende 30 jaar.

Ons doel is om gezond voedsel te bieden aan mens en planeet. We doen dit door middel van voedzame en milieubewuste maaltijd keuzes, en door te investeren in de beste wetenschap en technologie.

We zijn ervan bewust dat ons bedrijf een grotere impact op de wereld heeft dan alleen de producten die we verkopen. Om dichter tot een oplossing te komen voor het klimaat probleem zijn we continu bezig om onze bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk te maken.

Sinds 2012 hebben we onze relatieve CO2 uitstoot met 33%1 verminderd en ons waterverbruik teruggebracht met 16%2. We hebben nu een aantal nieuwe doelstellingen gezet die acties ten opzichte van het klimaat en sociale impact zullen versnellen in de komende 10 jaar. Dit zijn de drie doelstellingen:

Een Net Positive bedrijf worden als 2030 bereikt is. Goed voedsel staat centraal voor de gezondheid van onze lichamen, geluk in onze gemeenschap en de veerkrachtigheid van het milieu wat we met z’n alle delen. Op dit moment produceren we al een unieke vorm van proteïne en een assortiment van producten die zorgen voor gezondheids- en milieu voordelen, maar ons hoofddoel is om ons bedrijf te gebruiken als een kracht voor het bijdragen aan gezonde gemeenschappen en het helpen en herstellen van het milieu. Dit is was Net Positive betekend voor ons – als 2030 bereikt is willen wij meer geven aan de wereld, dan dat we nemen van de wereld.

Een netto CO2 uitstoot bereiken van nul voor onze bedrijfsactiviteiten in 2030. Het produceren van gezonde, heerlijke producten zou niet ten koste moeten gaan van de aarde. We zijn volledig toegewijd op het maken van goed voedsel. Tegelijkertijd willen wij onze CO2 uitstoot reduceren tot nul in 2030, zodat je van ieder Quorn product kunt genieten wetende dat we alle stappen nemen om het klimaat te respecteren en te beschermen.

Een netto C02-voetafdruk bereiken van nul in 2040 voor de gehele supply chain. We zijn sterker en onze impact is groter als we samenwerken – daarom zullen we van onze partners door de gehele waarde keten eisen om actie te ondernemen in voordeel van het klimaat. Door te samenwerken op grote schaal om onze totale CO2-voetafdruk te reduceren tot 0 in 2040, zullen wij het voorbeeld zijn binnen onze sector van een duurzame voedsel leverancier.

We zullen onze complete bedrijfsvoering, alle partners en stakeholders betrekken bij het definiëren van een routekaart om onze ambities te bewerkstelligen.

Lees meer over onze benadering ten aanzien van duurzaamheid en de laatste nieuws updates over dit onderwerp, hier.

1 CO2 uitstoot geproduceerd per ton productie in 2018 versus 2012 2 Waterverbruik per ton productie 2018 versus 2012

Recent nieuws

Al het nieuws