Wat is Quorn?

Quorn heeft een heerlijke smaak en textuur, perfect voor iedereen die een plantaardig dieet volgt of voor flexitariërs die hun vlees consumptie proberen te kleinen. Met Quorn producten kun je op een gemakkelijke, gezonde en duurzame manier een heerlijke maaltijd bereiden. Maar hoe worden onze Quorn producten gemaakt en wat zit er precies in?

Quorn producten zijn een smakelijke, vlees-vrije bron van eiwitten met een assortiment voor zowel vegetariërs als veganisten, of voor iedereen die zijn/haar vleesconsumpties wil reduceren en op een gezonde en makkelijke manier milieu bewust wil eten. Maar hoe worden onze Quorn producten gemaakt en wat zit er precies in?

Deel op-Share on Facebook Share on Twitter

Wat is Quorn?

Het hoofdingrediënt in alle Quorn producten is Quorn's mycoproteïne, een natuurlijk super-eiwit met fantastische eigenschappen. Het is bijvoorbeeld hoog in vezels, laag in verzadigde vetten en het is een complete bron van aminozuren. Quorn's mycoproteïne zorgt daarnaast voor een heerlijke vlees-achtige textuur. Simpelweg perfect voor al je favoriete vegan of vegetarische recepten.

Het Begin

Het verhaal van Quorn begon meer dan 50 jaar geleden, toen de Britse visionair J. Arthur Rank voorspelde dat de wereld op een dag met een voedseltekort te maken zou krijgen. Hij voorzag dat conventionele eiwit bronnen niet instaat zouden zijn om de toenemende wereld bevolking van voedsel te voorzien.

J. Arthur Rank had gelijk. Wetenschappers hebben voorspelt dat in 2100 er 11 miljard mensen op onze planeet zullen zijn wiens mond allemaal zal moeten worden gevoed. Wat zal onze bron van eiwit worden om toekomstige generaties te voeden?

EEN HEDENDAAGS PROBLEEM

Vlees is over het algemeen de grootste bron van eiwitten voor mensen. Vlees productie is echter slecht voor het milieu, en de beschikbaarheid van land wat hiervoor nodig is zal afnemen. Daarnaast leidt vlees consumptie ook tot allerlei gezondheidproblemen, zoals diabetes, hart ziekten en kanker.

Het oplossen van deze problemen vereist een nieuwe manier van hoe we over eiwit denken. Het vereist duurzame bronnen van eiwitten die meer keuzes kunnen bieden aan mensen en tegelijkertijd beter voor het milieu zijn – een eiwit bron voor een groeiende wereld bevolking.

MEER DAN EEN VLEES ALTERNATIEF

Quorn is een revolutionair wereldwijd voedsel merk met grote dromen. Onze producten zijn een bron van alternatieve eiwitten en zijn duurzamer dan vlees. We hebben bijna 6 miljard maaltijden verkocht sinds 1985 in meer dan 20 landen.

We produceren een groot assortiment van smaakvolle voedselproducten die makkelijk te bereiden en te implementeren zijn in je dagelijkse maaltijden. Quorn producten hebben een hoogwaardige nutritionele waarde en bevatten dezelfde essentiële aminozuren als vlees. Onze duurzame bron van eiwitten minimaliseert de CO2-voetdruk – meer details hierover lees je hier.

Quorn Foods

De wereld voorzien van voedzame en duurzame voedsel producten is wat we iedere dag doen bij Quorn. We hopen dat je mee doet ons. Ons doel is om de manier hoe we over voedsel denken te veranderen, in het voordeel van de wereld die we met z’n alle delen.

We zijn niet zomaar een traditioneel voedsel bedrijf – onze producten bevatten innovatieve ingrediënten die miljoenen mensen helpen om een gezonder en duurzamer leven te leiden.

Je kunt al onze producten hier vinden en je vindt onze vlees-vrije recepten hier – we hebben super veel heerlijke gerechten waar je uit kunt kiezen. Dus of je al een vlees-vrij dieet volgt of niet - met veel plezier willen wij jou maaltijd keuzes inspireren.

Leer meer over Quorn in deze korte video.

Recent nieuws