Recepten
Amerikaanse Stoofpot met Quorn Vegetarische Stukjes
Tover de rijke smaak van het zuidwesten van Amerika op tafel met deze stoofpot waar het water je van in de mond loopt. Met zoete aardappelen, rijst, salsa, bruine bonen en bouillon, zachtjes gestoofd met Quorn Vegetarische Stukjes en natuurlijk een flinke snuf cayennepeper is dit een geweldig idee voor het hele gezin.
Per portie 4
50 mins
Makkelijk
435 kcal
(Per portie)
11 g of vet
Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 300 g Quorn Vegetarische Stukjes
- 180 g ongekookte rijst met lange korrel, gespoeld in koud water
- 200 g salsasaus uit een potje
- 150 g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 400 ml groentebouillon
- Een snufje cayennepeper
- Zout en vers gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
- 100 g kaas, geraspt
- 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
Recept
- Doe de rijst, salsa, zoete aardappels, kidneybonen en bouillon in een grote pan. Meng alles goed door elkaar en kook op middelhoog vuur.
- Breng al roerend aan de kook en zet dan het vuur laag en laat zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Laat 15 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren.
- Roer de Quorn Vegetarische Stukjes en de cayennepeper erdoor, breng weer aan de kook en laat nog 15 minuten doorkoken.
- Haal de pan van het vuur, voeg zout en peper naar smaak toe en maak het mengsel los met een vork; de rijst moet zacht zijn en de aardappels gaar. Roer de gehakte koriander erdoor. Bestooi met de geraspte kaas en doe de deksel op de pan om de kaas te laten smelten. Bestrooi vlak voor het serveren met de gesneden lente-uitjes.