Recepten

Aziatische Roerbakschotel met fijngesneden Courgette en Quorn Stukjes

Dit Chinees-geïnspireerde roerbakrecept bevat courgettenoedels als een koolhydraatarm, glutenvrij alternatief voor traditionele noedels. Het heeft een heerlijke hartige smaak en zit boordevol groenten en eiwitten.

Per portie 4

10 mins

Makkelijk

217 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

250 g Quorn Vegetarische Stukjes 1 eetlepel plantaardige olie Ingrediënten voor de Marinade
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels rijstwijn
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
  • Ingrediënten voor de Courgettesliertjes
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 courgettes, in dunne slierten gesneden met een courgettesnijder of dunschiller
  • 1 wortel, geschild en gesneden in luciferhoutjes
  • 2 lente-uitjes, gesneden
  • 125 g peulen, in de lengte doormidden gesneden
  • 2 paksoi, in stukken gescheurd
Ingrediënten voor de Dressing
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels yuzu (indien niet verkrijgbaar, gebruik 2 delen mandarijnensap en 1 deel grapefruitsap)

Recept

  1. Maak de marinade door alle marinade-ingrediënten te mengen in een kom. Roer de Quorn Stukjes erdoor, dek af en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  2. Verhit de plantaardige olie en bak de gemarineerde Quorn Stukje in 4-5 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
  3. Roerbak in dezelfde pan de courgettesliertjes en andere groenten in de kokosolie gedurende 4-5 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Verdeel de groente over de borden, leg de Quorn Stukje erop en besprenkel met de dressing.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (27)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review