Recepten

BBQ Teriyaki Quorn Stukjes en Ananas Buddha Bowl

Houd het deze zomer vers en gezond met deze smaakvolle Oosters geïnspireerde Buddha Bowl. Het is perfect voor de BBQ, maar kan ook in een grillpan bereid worden.

Per portie 4

40 mins

Kost wat moeite

282 kcal
(Per portie)

8,9 g of vet

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

Voor de spiesen: Voor de teriyaki marinade:
  • 150ml water
  • 3 eetlepels tamari
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel mirin
  • ½ eetlepel ahornsiroop
  • ½ eetlepel arrowroot poeder
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • ¼ theelepel zwarte peper
Voor de salade:
  • 1 pak voorgekookte quinoa
  • 80g Romeinse sla, versnipperd
  • 50g rode kool, versnipperd
  • ½ rode paprika, fijn gesneden
  • 1 wortel, geraspt
  • 2 lente-uien, fijn gesneden
Garnering:
  • 80g kant en klare edamame bonen
  • ½ komkommer, in linten gesneden
  • 4 radijsjes, fijn gesneden
  • 5g verse koriander, fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper, fijn gesneden
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 eetlepel pinda's, geplet
  • 4 schijfjes limoen

Recept

  1. Om de spiesen te maken, spies de Quorn Stukjes en ananas aan vooraf gedrenkte houten spiesen. Leg het geheel opzij.
  2. Om de teriyaki marinade te maken, doe alle ingrediënten in een kleine pan en zet op een medium vuur. Klop de ingrediënten totdat de saus dikker wordt. Kwast ¾ van dit mengsel over de spiesen.
  3. Leg de spiesjes op een voorverwarmde gas of houtskool BBQ en bak ze voor 12-15 minuten. Draai ze af en toe om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig gaar worden. Eenmaal gaar, verwijder de stukjes en ananas van de spiesen. Hak de ananas in grove stukken. Leg het geheel opzij.
  4. Om de salade te maken, neem een grote kom en meng de quinoa, sla, rode kool, rode paprika, wortel en lente-uien. Verdeel de salade over vier kommen en bedek het in een Buddha Bowl stijl met de gebraden stukjes, gegrilde ananas, edamame bonen, komkommer linten en radijsjes. Garneer met de koriander, rode chilipeper, sesamzaadjes, gemalen pinda's en limoen schijfjes. Besprenkel het geheel met de overgebleven teriyaki saus klaar om te serveren.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (14)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review