Recepten
Eigentijdse hutspot met Quorn Vegetarische Stukjes
Thuis koken voor familie en vrienden? Probeer dit recept voor Hollandse aardappelpuree met Quorn Vegetarische Stukjes voor een warme vegetarische maaltijd.
Per portie 2
45 mins
Kost wat moeite
532 kcal
(Per portie)
Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 200 g Quorn Vegetarische Stukjes
- 300 g aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 g wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
- 200 g uien, fijngesneden
- 100 g verse erwten
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Voor de groentemix:
- 20 g radijzen, fijngesneden
- 20 g fijngesneden rode ui
- 20 g rode kool, fijngesneden
- 1 seldersteel, in kleine stukjes
Recept
- Doe de aardappelen in een grote pan. Voeg koud water toe en breng aan de kook. Kook de aardappelen gaar en giet af (hou een beetje kookvocht opzij). Plet met 2 eetlepels olijfolie en voeg wat kookvocht toe om een gladde puree te maken.
- Meng alle ingrediënten voor de groentemix.
- Verhit de resterende olie in een wok of pan, voeg de wortelen en fijngesneden ui toe en bak 5 min. op een hoog vuur. Zet het vuur op medium, voeg de Quorn Stukjes toe, de erwten, de tijm en de helft van de groentemix. Kook 3 minuten en roer er vervolgens de aardappelpuree door.
- Verdeel op twee borden en garneer met de rest van de groentemix.