Recepten
Feestrol met Quorn Vegetarische Stukjes, Champignons & Kastanjes
Met de vegetarische versie van dit feestgerecht maak je elke keer weer indruk op familie en vrienden. De droge cider, champignons en kastanjes maken het een winterklassieker, barstensvol rijke smaken.
Per portie 4
Kost wat moeite
637 kcal
(Per portie)
34 g of vet
Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 200 g Quorn Vegetarische Stukjes
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 200 g champignons, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 100 g kastanjes, grof gehakt
- 2 eetlepels verse salie, fijngesneden
- 440 ml droge cider
- 100 ml slagroom
- 2 theelepels maïzena, opgelost in 2 eetlepels koud water
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 400 g kant-en-klare bladerdeeg
- 1 ei, geklopt om te bestrijken
Recept
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui op laag vuur tot deze zacht is. Voeg de champignons en knoflook toe en bak nog 2-3 minuten.
- Voeg de salie en cider toe en breng aan de kook. Laat vervolgens nog 5-10 minuten sudderen tot de vloeistof voor ongeveer de helft is ingekookt. Roer de Quorn Vegetarische stukjes, kastanjes en slagroom erdoor. Voeg de maïzena toe en roer tot de saus is ingedikt. Haal van het vuur, laat afkoelen en zet 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 6.
- Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van ongeveer een halve centimeter dik en schep het mengsel met de Quorn Vegetarische stukjes in het midden. Vouw het bladerdeeg om tot een rol, vouw de rand van het bladerdeeg eronder en druk stevig aan. Vouw vervolgens de uiteinden om zodat de rol is afgesloten. Bestrijk royaal met het geklopte ei en plaats op een ingevette bakplaat. Bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot de rol goudbruin is.
Serveer met verschillende seizoensgroenten.