Loading
Recepten

Gele linzencurry met pompoen, stukjes dés en platbrood

Curry’s zijn het ideale comfort food. Lekker kruidig en verwarmend, en je kunt er oneindig mee variëren! Ook zijn ze meestal rijk gevuld met peulvruchten en groenten, lekker gezond dus. Dankzij dit recept met vegetarische stukjes van Quorn hoef je het vlees geen moment te missen!

Per portie 4

30 mins

Kost wat moeite

447 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 350g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 800g flespompoen, in kleine blokjes
  • 400g linzen uit blik
  • 400g sperziebonen
  • 400ml kokosmelk
  • 250ml water
  • 2 platbroden
  • 2 el gele currypasta
  • 15g verse peterselie
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Recept

  1. Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en voeg wanneer de olie is opgewarmd de gele currypasta toe en roer goed door. Pas op dat de currypasta niet aanbakt.
  2. Voeg na 3 minuten de pompoenblokjes samen met kokosmelk en water toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  3. Spoel de linzen om en laat deze uitlekken voordat je deze samen met de sperziebonen en de stukjes dés toevoegt aan de pan. Laat het geheel nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur.
  4. Bereid ondertussen het platbrood volgens de instructies op de verpakking.
  5. Serveer de gele linzencurry met pompoen en stukjes dés met platbrood.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

0 out of 5 stars (0)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review