Recepten
Glutenvrije pizza pepperoni
Wie zegt dat een vegan pizza saai is? Voor liefhebbers van pepperoni smaakt deze vegan pizza naar meer.
Per portie 4
40 mins
Makkelijk
Veganistisch
Glutenvrij
Gemaakt met Quorn Vegan Pepperoni
Glutenvrij
Geen soja
Ingrediënten
- 100g Quorn Vegan Pepperoni
- 1 kant-en-klare pizzabodem
- tomatensaus
- 125g vegan mozzarellakaas
- 250g cherrytomaten
- 65g rucola
- 200 ml olie
- Een handje cavolo nero of boerenkool
- Zout
Recept
- Giet olie in een hapjespan en verwarm tot ongeveer 150° C. Bak de boerenkoolbladeren tot ze krokant zijn. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Zout.
- Snijdt de cherrytomaatjes doormidden. Snijdt de vegan mozzarellakaas in plakjes.
- Bestrijk de pizzabodem met tomatensaus. Beleg met pepperoni, cherrytomaatjes en mozzarellakaas. Bak in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pizzabodem.
- Serveer direct uit de oven met verse rucola.