Loading
Recepten

Krokante Tempura met Quorn Vegetarische Stukjes en Wasabisaus

Quorn Vegetarische Stukjes, groenten en eetbare bloemen, krokant gefrituurd in een beslag zonder ei.

Per portie 2

50 mins

Makkelijk

350 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 125 g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 94 g bloem
  • ½ eetlepel Chinese vijfkruidenpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 125 ml bruisend water
  • zonnebloemolie, om te frituren
  • 100 g kleine courgettes, gehalveerd en in dunne reepjes gesneden
  • 50 g sperciebonen, in stukjes gesneden 50 g eetbare bloemen
  • ½ C (125 ml) veganistische mayonaise
  • ½ eetlepel limoensap
  • ½ eetlepel bieslook, gesnipperd
  • 2 theelepels wasabipasta
  • 4 limoenpartjes, om erbij te serveren

Recept

  1. Doe de bloem, Chinese vijfkruidenpoeder, zout en bruisend water bij elkaar en meng met een garde tot je een enigszins klonterig beslag hebt.
  2. Verhit de olie om in te frituren tot 180°C.
  3. Doop de stukjes courgette in het beslag, laat het overtollige beslag eraf lekken en doe ze dan voorzichtig in de hete olie. Frituur 2-3 minuten tot ze lekker knapperig zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Frituur de courgettes met kleine beetjes te gelijk. Ga op dezelfde manier te werk voor de boontjes en eetbare bloemen.
  4. Doop de stukjes groenten één voor één in het beslag, laat het overtollige beslag eraf lekken en frituur ze 2-3 minuten tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Klop met een garde de veganistische mayonaise, limoensap, bieslook en wasabi tot een glad geheel. Serveer samen met de hete, gefrituurde groenten en de limoenpartjes.

TIP: Eetbare bloemen die ideaal zijn om te frituren zijn onder andere biologische leeuwenbek, Oost-Indische kers en viooltjes.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

0 out of 5 stars (0)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review