Loading
Recepten

Liverpool FC Red Recept – Chili met Quorn Fijngehakt

Een lekker en goed vullende klassieke chili met Quorn Fijngehakt in een pittige tomatensaus met een flinke hand verse kruiden! Mona Nemmer (hoofd voedingsdeskundige bij Liverpool Football Club) koos deze klassieke chili als een 'Red' recept, want Quorn Fijngehakt is een duurzame bron van eiwitten en vezels voor de mens en de planeet, en je zit altijd goed met een warme en heerlijke chilischotel. In Mona’s woorden: “Eiwitten behoren tot de belangrijkste bronnen om je prestaties te verbeteren en helpen je gezondheid in het algemeen – ook al zijn we niet allemaal topatleten!"

Per portie 4

30 mins

Makkelijk

734 kcal
(Per portie)

13,6 g of vet

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Bron van vezels

Ingrediënten

  • 300 gr. Quorn Fijngehakt
  • 1 ui
  • 2 rode chilipepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 grote lepels plantaardige olie (2 x 15 ml.)
  • 1 lepel chilipoeder (5 ml.), heet of mild, wat jij het lekkerst vindt
  • ½ lepel (½ x 5 ml.) gerookte paprikapoeder
  • 2 lepels (2 x 5 ml.) komijnpoeder
  • 1 grote lepel (1 x 15 ml.) tomatenpuree
  • 1 grote lepel (1x 15 ml.) moutextract (bijv. Marmite)
  • 400 gr. tomaten in blokjes
  • 500 ml. gezeefde tomaten
  • 100 ml. groentebouillon met minder zout
  • 200 gr. rode linzen
  • 200 gr. kidneybonen uit blik
  • 1 stukje pure chocolade – optioneel
  • zout naar smaak (optioneel)
  • 1 bosje koriander
  • Om erbij te serveren
  • 300 gr. zilvervliesrijst
  • 320 gr. boerenkool
  • 320 gr. broccoli

Recept

  1. Pel en snipper de ui
  2. Snijd de chilipepers over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd fijn.
  3. Plet de knoflookteentjes.
  4. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in stukken van 2 cm.
  5. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui 3-4 minuten.
  6. Voeg de chilipeper, knoflook en rode paprika toe en bak nog een minuut.
  7. Roer de kruiden erdoor en bak nog een minuut.
  8. Voeg de tomatenpuree en het moutextract toe en roer goed.
  9. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe.
  10. Doe de linzen in een zeef en spoel ze af onder ruim koud water en doe ze dan in de pan.
  11. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur laag om het geheel 10 minuten zachtjes te laten sudderen en roer af en toe om.
  12. Roer het Quorn Fijngehakt erdoor, breng weer aan de kook en laat nog 8 minuten doorkoken.
  13. Giet de kidneybonen af en doe ze in de pan.
  14. Roer er 1 stukje pure chocolade door (als je dat wil) en laat nog 2 minuten doorkoken.
  15. Proef en check of er nog zout bij moet.
  16. Hak de korianderblaadjes fijn om te garneren.

Voor de rijst

  1. Breng water aan de kook in een grote pan. Doe de deksel erop om het proces te versnellen.
  2. Voeg de rijst toe en breng het water weer aan de kook. Doe de deksel half op de pan en volg de instructies op de verpakking van de rijst.
  3. Is de kooktijd voorbij, giet de rijst dan af in een zeef.

Voor de boerenkool en broccoli

  1. Snijd de broccoli in roosjes van gelijke grootte.
  2. Doe de broccoli en boerenkool in een stoompan en kook ze 6-7 minuten of tot ze net gaar zijn – test dit met een scherp mes, als het makkelijk in de stronk van de broccoli gaat, is de groente klaar.

Om erbij te serveren

  1. Doe een kwart van de rijst op elk bord, daaroverheen de Quorn chili, verdeel dan de broccoli en boerenkool over de borden, garneer met de korianderblaadjes en serveer.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

0 out of 5 stars (0)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review