Recepten
Linguine met citroen, chili en Quorn Vegetarische Stukjes
Sappige en pittige, Italiaans geïnspireerde linguine met citroen en chili. Perfect goudbruin gebakken Quorn Vegetarische Stukjes in citroensap en olijfolie, met een extra smaakboost van knoflook en chili. In balans gebracht met room, geraspte citroenschil en een vleugje basilicum. Dit heerlijke gerecht is snel te maken en precies wat je nodig hebt.
Per portie 4
15 mins
Makkelijk
451 kcal
(Per portie)
Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 300 g bevroren Quorn Vegetarische Stukjes
- 1 blokje groentebouillon
- 225 g gedroogde linguine of spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen (schil en sap)
- 1 grote teen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt (bewaar iets voor de garnering)
- Versgemalen zwarte peper
- 3 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
- 150 ml slagroom (optioneel)
Recept
- Los het bouillonblokje op in een grote pan kokend water en kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan, voeg de Quorn Vegetarische Stukjes toe, besprenkel ze met citroensap, en bak ze al roerend in 5-6 minuten gaar
- Voeg de knoflook en rode peper toe en laat alles onder goed roeren 3 minuten doorbakken
- Giet de linguine af, roer er 1 eetlepel olijfolie door en voeg de linguine toe aan de pan met de Quorn Vegetarische Stukjes. Voeg de citroenschil en slagroom (optioneel) toe en bestrooi royaal met zwarte peper.
- Roer de basilicum erdoor en serveer met vers gesneden rode peper, en een takje basilicum