Recepten

Recept voor Oosterse Salade met Mango en Thaise Currysaus

Probeer dit gezonde recept voor 'n Oosterse Salade met mango en Thaise currysaus: gemarineerde Quorn Vegetarische Stukjes in een salade met sperzieboontjes, paprika, chili en mango.

Per portie 4

10 mins

Makkelijk

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 175g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 100g sperziebonen, in stukjes
  • 200g Chinese kool, in reepjes
  • 1 kleine rode paprika, in reepjes
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1 kleine mango, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels verse koriander,fijngehakt
  • 100g gemengde jonge sla
  • 2 theelepels olie + zout Voor de dressing:
  • sap en zeste van 1 citroen
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1cm verse gemberwortel, geraspt
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 4 theelepels olie

Recept

  1. Vermeng in een kom de rode currypasta met 1 eetlepel water. Doe de Quorn Stukjes erdoorheen. Laat het ca. 10 minuten marineren.
  2. Kook de sperziebonen in kokend water en wat zout gedurende 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  3. Maak een dressing van het citroensap en de citroenzeste, knoflook, gember, sojasaus en olie. Doe de kool, sperziebonen, paprika, tomaat, mango en de helft van de koriander erdoor.
  4. Verhit de olie in een wok en roerbak de Quorn Stukjes in ca. 5 minuten knapperig bruin. Voeg zout naar smaak toe. Meng de Quorn Stukjes door de salade.
  5. Verdeel de sla over twee borden en doe de Thaise salade met Quorn erop. Strooi de rest van de koriander erover.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (36)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review