Recepten

Pittig Pitabroodje met Quorn Fijngehakt

Dit exotische en pittige recept voor een Pitabroodje met Quorn Fijngehakt verrast uw gezin met heerlijke, Marokkaanse smaken. De verwarmende komijn en korianderkruiden passen perfect bij de zoete kaneel, terwijl de sumak het gerecht een extra citrusachtige smaak geeft. Beleg het pitabroodje met heerlijke toppings; romige hummus en knapperige granaatappel- en pijnboompitten.

Per portie 4

25 mins

Makkelijk

764 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Bron van vezels

Ingrediënten

  • 300 gr. Quorn Vegetarisch Fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels sultanarozijnen
  • 1 blikje uitgelekte en afgespoelde kikkererwten
Om te serveren:
  • 1 groot platbrood of 4 kleintjes
  • 400 gr. hummus
  • 2 theelepels sumac
  • 50 gr. granaatappelpitjes
  • 50 gr. pijnboompitten
  • 2 eetlepels platte peterselie

Recept

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui 5-6 minuten op matig vuur, tot het zacht is.
  2. Voeg de knoflook, tomatenpuree, komijn, koriander en kaneel toe en laat 2 minuten onder voortdurend roeren bakken. Voeg de groentebouillon toe en laat even sudderen.
  3. Voeg de Quorn Fijngehakt, de rozijnen en de uitgelekte kikkererwten toe, dek af met een deksel en laat het 8 minuten sudderen.
  4. Om te serveren, verwarm het platbrood volgens de instructies op de verpakking. Verdeel de hummus over het brood, schep de pittige Quorn Fijngehakt over de hummus, besprenkel met de sumak, de granaatappelpitjes, de pijnboompitten en de peterselie.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (9)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review