Recepten
Pittig Pitabroodje met Quorn Fijngehakt
Dit exotische en pittige recept voor een Pitabroodje met Quorn Fijngehakt verrast uw gezin met heerlijke, Marokkaanse smaken. De verwarmende komijn en korianderkruiden passen perfect bij de zoete kaneel, terwijl de sumak het gerecht een extra citrusachtige smaak geeft. Beleg het pitabroodje met heerlijke toppings; romige hummus en knapperige granaatappel- en pijnboompitten.
Per portie 4
25 mins
Makkelijk
764 kcal
(Per portie)
Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt
Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Bron van vezels
Ingrediënten
- 300 gr. Quorn Vegetarisch Fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 250 ml groentebouillon
- 2 eetlepels sultanarozijnen
- 1 blikje uitgelekte en afgespoelde kikkererwten
- 1 groot platbrood of 4 kleintjes
- 400 gr. hummus
- 2 theelepels sumac
- 50 gr. granaatappelpitjes
- 50 gr. pijnboompitten
- 2 eetlepels platte peterselie
Recept
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui 5-6 minuten op matig vuur, tot het zacht is.
- Voeg de knoflook, tomatenpuree, komijn, koriander en kaneel toe en laat 2 minuten onder voortdurend roeren bakken. Voeg de groentebouillon toe en laat even sudderen.
- Voeg de Quorn Fijngehakt, de rozijnen en de uitgelekte kikkererwten toe, dek af met een deksel en laat het 8 minuten sudderen.
- Om te serveren, verwarm het platbrood volgens de instructies op de verpakking. Verdeel de hummus over het brood, schep de pittige Quorn Fijngehakt over de hummus, besprenkel met de sumak, de granaatappelpitjes, de pijnboompitten en de peterselie.