Recepten
Quorn Fijngehakt Spaghetti Bolognese Cups
Verander de familiefavoriet spaghetti bolognese in hapklare, kindvriendelijke lekkernijen!
Per portie 12
50 mins
Kost wat moeite
97 kcal
(Per portie)
2,6 g of vet
Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt
Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Bron van vezels
Ingrediënten
- 175 gr. Quorn Vegetarisch Fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie, en wat extra om mee in te vetten
- 1/2 ui, fijngehakt
- 1/2 stok selderij, fijngehakt
- 1/2 wortel, fijngehakt
- 1/2 rode paprika, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 400 gr. tomaten in stukjes, uit blik
- 150 gr. spaghetti
- 5 eetlepels geraspte kaas
Recept
- Verwarm uw oven voor op 180°C en smeer een 12-stuks muffin-bakvorm licht in met olie.
- Giet de olie in een steelpan en zet het op een laag vuurtje. Voeg de ui, selderij, wortel, paprika en knoflook toe, leg het deksel op de pan en kook 10 minuten onder af en toe roeren tot het zacht is. Voeg de gehakte tomaten toe, roer de saus goed door en laat 5 minuten sudderen.
- Haal de pan met saus van het vuur en meng tot de saus glad is met een staafmixer. Voeg het Quorn Fijngehakt toe aan de pan en laat nog 10 minuten koken.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking - twee minuten korter, totdat ze al dente zijn. Laat uitlekken en spoel af met koud water.
- Voeg de spaghetti toe aan de steelpan en meng het tot een geheel. Neem een vork en lepel, draai de spaghetti en saus tot ballen en plaats ze in de muffin-bakvorm. Herhaal dit tot de hele bakvorm gevuld is. Strooi geraspte kaas over alle spaghetti cups.
- Plaats de bakvorm in de oven en kook 10 minuten.
- Laat 5 minuten afkoelen voordat je serveert.