Recepten

Quorn Paella Recept

Deze paella met Quorn Stukjes, een moderne variant op het klassieke Spaanse gerecht, zit boordevol heerlijke ingrediënten. De rode en gele paprika's, sperziebonen en zoete tomaten worden samen met de Quorn Stukjes en rijst gebakken. Voor een echt authentieke smaak wordt knoflook, gerookte paprikapoeder, saffraan en chilipoeder toegevoegd, en de afwerking met vers gehakte peterselie, olijven en citroenpartjes zorgt voor een waar koningsmaal.

Per portie 5

30 mins

Kost wat moeite

350 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 300 g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 100 g Quorn Vegan Pepperoni
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ui, dun gesneden
  • 1 rode paprika, zonder zaadlijsten en gesneden
  • 1 gele paprika, zonder zaadlijsten en gesneden
  • 200 g dunne sperziebonen, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 2 dessertlepels gerookte paprikapoeder
  • een paar draadjes saffraan
  • 1 dessertlepel milde chilipoeder
  • 250 g langkorrelige rijst
  • 900 ml groentebouillon (gemaakt van 2 bouillonblokjes)
  • 100 g bonen naar keuze – zwarte bonen, kidneybonen enz.
  • 400 g verse tomaten, ontveld en gesneden
  • 200 g bevroren doperwten
  • 3 eetlepels peterselie, grof gehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Olijven en partjes citroen voor garnering (optioneel)

Recept

  1. Verwarm 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de ui, paprika en bonen drie minuten, voeg de knoflook en kruiden toe en laat nog 2 minuten bakken
  2. Roer de rijst en bouillon erdoorheen, dek de pan af en laat 20 minuten sudderen, blijf regelmatig roeren
  3. Verwarm ondertussen de rest van de olie en bak de Quorn Stukjes in 2-3 minuten goudbruin, en haal ze van het vuur
  4. Zet het vuur lager, voeg de Quorn Stukjes, Plakjes Vegan Pepperoni, tomaten, doperwten en sperziebonen toe en laat alles nog 5 minuten sudderen. Voeg naar smaak kruiden toe. Zet het vuur uit en bestrooi met peterselie
  5. Garneer met olijven en partjes citroen

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (44)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review