Recepten

Quorn Thaise Groene Curry

Een recept voor heerlijk geurige en voedzame Thaise groene curry met Quorn Vegetarische Stukjes.

Per portie 4

40 mins

Kost wat moeite

250 kcal
(Per portie)

9 g of vet

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 300 g Quorn Vegetarische Stukjes (ontdooid indien bevroren)
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1-2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 eetlepels groene Thaise currypasta
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 1 groene chili, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g kokosmelk uit blik
  • 125 g babymais, geblancheerd
  • 125 g sperziebonen, gebroken en geblancheerd
  • 1 bos verse asperges, in korte stukken gesneden en geblancheerd
  • 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode peper, zonder zaadjes en in dunne reepjes gesneden
  • 125 g paksoi, in losse bladeren en gewassen
  • 1 eetlepel limoensap
  • Een bosje verse koriander, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in zeer dunne reepjes gesneden

Recept

  1. Marineer de Quorn Vegetarische Stukjes 30 minuten in de lichte sojasaus.
  2. Verhit de olie in een wok, voeg de groene Thaise currypasta toe en fruit 2 minuten onder continu roeren.
  3. Voeg de sjalotjes, chili en knoflook toe en roerbak 2 minuten. Roer de gemarineerde Quorn Vegetarische Stukjes erdoor en bak 1 minuut.
  4. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Doe de geblancheerde babymais, sperziebonen, asperges, courgettes en rode peper erbij. Laat 3-4 minuten koken op middelhoog vuur en roer continu. Voeg de paksoi toe en dek de pan af met een deksel en stoom de bladeren in 1 minuut zacht. Roer het verse limoensap erdoor en de helft van de fijngehakte koriander.
  5. Garneer de curry met de rest van de koriander en de lente-uitjes. Serveer met Thaise jasmijnrijst.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (44)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review