Recepten

Quorn Vegan 'Fish & Chips'

Deze smaakvolle vegan variant op de klassieke Britse Fish & Chips bestaat uit Fish and Chip Style Fish-Free Fillets, omhuld in zout-azijnbeslag, met frietjes uit de oven, frisse erwtjes en een cashew-tartaarsaus.

Per portie 4

55 mins

Makkelijk

722 kcal
(Per portie)

31 g of vet

Veganistisch

Gemaakt met Fish & Chips Style Fish-Free Fillets

Geen soja
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 4 Fish & Chips Style Fish-Free Fillets
  • Vegan tartaarsaus:
  • 75 g cashewnoten
  • 1/2 theelepel geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 lente-ui, dungesneden
  • 1 eetlepel kappertjes, in stukken gesneden
  • 2 eetlepels fijngesneden augurken
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel peper
  • Frietjes uit de oven:
  • 4 grote aardappelen, gesneden in frietjes van 1cm breed
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/4 theelepel zout en peper
  • Frisse erwtjespuree:
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse munt, fijngehakt
  • 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel peper

Recept

Vegan tartaarsaus:

  1. Week de cashewnoten in 75ml water. Pureer ze samen met de citroenschilrasp en citroensap in een blender tot een glad mengsel. Meng er vervolgens de lenteui, kappertjes, augurken, peterselie, mosterd, zout en peper doorheen.

Fish & Chips:

  1. Verwarm je oven voor tot 220 C / heteluchtoven 200 C / gasoven 8. Bereid de Fish and Chip Style Fish-Free Fillets with a Salt & Vinegar Batter volgens de instructies op de verpakking. Hussel in de tussentijd de aardappelen in de olie en het zout. Leg ze op een enkele bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze 20-30 minuten, terwijl je ze halverwege een keer omkeert, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Frisse erwtjespuree:

  1. Kook de erwten en knoflook in kokendheet water, 2-3 minuten of totdat ze helemaal gaar zijn. Giet ze af, maar bewaar 60ml van het kookvocht. Mix de erwten in een blender, samen met 2 eetlepels van het kookvocht, de olie, het zout en het peper tot het een grove massa wordt. Voeg zonodig de rest van het kookvocht toe. Roer de munt erdoorheen.
  2. Serveer de filets met frietjes, vegan tartaarsaus en frisse erwtjespuree.

Chefs tip

Vervang de munt door basilicum.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

0 out of 5 stars (0)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review