Loading
Recepten

Quorn Vegetarische Pepersteak met asperges en spinaziesalade

Geniet van dit eenvoudige maar zeer smaakvolle vegetarische gerecht voor Quorn Vegetarische Pepersteak met asperges en spinaziesalade met gegrilde witte asperges, babybladspinazie en lente-uitjes.

Per portie 4

20 mins

619 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarische Pepersteak

Glutenvrij

Ingrediënten

  • 4 Quorn Vegetarische Pepersteaks, gekoeld (laat ze als ze uit de diepvries komen een nachtje ontdooien in de koelkast of gebruik hiervoor de magnetron)
  • 16 asperges, wit of groen
  • 25 g boter
  • Xeres-azijn
  • Olijfolie
  • 200 g jonge spinazie, gewassen en klaar om te eten
  • 4 lente-uitjes, gesneden
  • 4 radijsjes, schoongemaakt en in dunne plakjes
  • Een handje croutons
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels Hollandaisesaus of romige saladedressing
  • Klein bosje verse peterselie voor garnering

Recept

  1. Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden.
  2. Blancheer 5-7 minuten in kokend water met boter tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en bewaar ze in de koelkast.
  3. Maak een saladedressing met een beetje azijn, olie, zout en peper. Roer alles goed door elkaar en sprenkel over de spinazie, lente-uitjes en radijs. Strooi de croutons en pijnboompitten over de salade.
  4. Bak de Quorn Vegetarische Pepersteaks volgens de instructies op de verpakking.
  5. Verwarm de Hollandaisesaus.
  6. Gril ondertussen de asperges 1-2 minuten op een hete grillplaat/grillpan/barbecue.
  7. Leg de Quorn Vegetarisch Pepersteaks en asperges op een bord met de salade.
  8. Besprenkel met Hollandaisesaus of dressing, garneer met de fijngehakte peterselie en geniet van een heerlijke maaltijd!

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (42)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review