Loading
Recepten

Recept voor zelfgemaakte Quorn Kip-groentensoep 

Probeer voor een hartige wintermaaltijd dit recept voor zelfgemaakte groentensoep met Quorn Vegetarische Stukjes. Een heerlijk eenvoudig gerecht dat perfect is voor koude winterdagen.

Per portie 4

25 mins

Makkelijk

78 kcal
(Per portie)

2 g of vet

Veganistisch

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 300 g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 900 ml groentebouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 wortels, geschild en grof gesneden
  • 1 prei, gewassen en grof gesneden
  • 2 stengels selderij, gewassen en grof gesneden
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 g uitgelekte zoete maïs
  • ¼ theelepel gedroogde chilizaadjes
  • 1 eetlepel arrowroot, gemengd met water

Recept

  1. Doe de groentebouillon in een grote pan en breng aan de kook. Draai het vuur lager en voeg de laurierblaadjes, wortel, prei, en selderij toe. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de groenten gaar zijn.
  2. Verhit intussen in een braadpan de Quorn Vegetarische Kipstukjes en bak ze 7 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak nog 3 minuten tot ze zacht zijn. Schep de stukjes over in de soeppan met de zoete maïs, chilizaadjes en arrowroot. Roer alles goed door elkaar en laat op een zacht vuurtje iets indikken.
  3. Verwijder de laurierblaadjes en breng op smaak met zout en peper.

Serveer met een stuk knapperig brood en boter.

Geschikt om in te vriezen.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (31)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review