Loading
Recepten

Recept voor Risotto met Eekhoorntjes Brood en Witte Wijn

De perfecte maaltijd voor een etentje met vrienden of familie. Serveer de heerlijke risotto met eekhoorntjesbrood en Quorn stukjes, allemaal gekookt in een witte wijnsaus.

Per portie 4

10 mins

Kost wat moeite

330 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 175g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 150g risotto rijst
  • 1 l groetenbouillon
  • 1 ui
  • 75g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 glazen droge witte wijn
  • peper en zout
  • geraspte parmezaanse kaas

Recept

  1. Giet de wijn over het eekhoorntjesbrood.
  2. Snipper de ui en roerbak met de rijst in de olie.
  3. Voeg 1 pollepel bouillon toe en laat verder garen onder voortdurend roeren.
  4. Voeg pas opnieuw bouillon toe als de vorige lepel goed is opgeslorpt.
  5. Voeg na 12 minuten garen de wijn met het eekhoorntjesbrood en de Quorn Stukjes erbij en laat verder garen.
  6. Voeg nog bouillon lepel bij lepel bij tot de rijst gaar is.
  7. Breng op smaak met peper en zout en dien op met geraspte parmezaanse kaas.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (19)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review