Recepten
Recept voor Risotto met Eekhoorntjes Brood en Witte Wijn
De perfecte maaltijd voor een etentje met vrienden of familie. Serveer de heerlijke risotto met eekhoorntjesbrood en Quorn stukjes, allemaal gekookt in een witte wijnsaus.
Per portie 4
10 mins
Kost wat moeite
330 kcal
(Per portie)
Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 175g Quorn Vegetarische Stukjes
- 150g risotto rijst
- 1 l groetenbouillon
- 1 ui
- 75g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 glazen droge witte wijn
- peper en zout
- geraspte parmezaanse kaas
Recept
- Giet de wijn over het eekhoorntjesbrood.
- Snipper de ui en roerbak met de rijst in de olie.
- Voeg 1 pollepel bouillon toe en laat verder garen onder voortdurend roeren.
- Voeg pas opnieuw bouillon toe als de vorige lepel goed is opgeslorpt.
- Voeg na 12 minuten garen de wijn met het eekhoorntjesbrood en de Quorn Stukjes erbij en laat verder garen.
- Voeg nog bouillon lepel bij lepel bij tot de rijst gaar is.
- Breng op smaak met peper en zout en dien op met geraspte parmezaanse kaas.