Loading
Recepten

Romige Soep van Kokosnoot en Flespompoen met Quorn Stukjes

Deze Thais geïnspireerde soep wordt op smaak gebracht met citroengras, kokos en verwarmende gember; een perfect gerecht voor de lunch of als licht diner.

Per portie 4

55 mins

Makkelijk

605 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 1 pakje (250g) Quorn Vegetarische Stukjes
  • 2 eetlepel kokosolie
  • 1 middelgrote flespompoen, gepeld, ontzaad en in stukjes gesneden (700 g)
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel gehakte gember
  • 1 eetlepel gehakt citroengras
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • ½ theelepel zout en een ½ theelepel peper
  • 750 ml groentebouillon
  • 4 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 400 ml kokosmelk (uit blik)
  • 1 eetlepel limoensap
  • rasp van een ½ limoen
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 120 gram geroosterde pinda's
  • ¼ kopje fijngehakte, verse koriander
  • 2 eetlepels Sriracha (chilisaus)

Recept

  1. Verhit de olie in een middelgrote steelpan op een matig vuur. Kook de flespompoen, ui, gember, citroengras, knoflook, zout en peper gedurende 5-7 minuten tot het begint te verzachten. Roer de bouillon, sojasaus en bruine suiker erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur medium-laag en laat het geheel 15-20 minuten sudderen, of tot de pompoen zacht is. Pureer tot een gladde massa met een staafmixer of blender.
  2. Roer de kokosmelk en het limoensap erdoor en breng het geheel aan de kook. Roer vervolgens de Quorn Stukjes erdoor en kook nog eens 12 minuten.
  3. Verdeel over 4 kommen en garneer met de pinda's, koriander en Sriracha.

Chefs tip

vervang de pinda's door cashewnoten.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

4 out of 5 stars (13)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review