Recepten

Simpele Chili met Quorn Fijngehakt en pittige aardappels uit de oven

Deze lekkere chili met Quorn Fijngehakt en pittige aardappels uit de oven is een eenvoudig doordeweeks recept voor een Mexicaanse maaltijd waar je iedereen blij mee maakt! Je maakt het met simpele ingrediënten die je altijd wel in huis hebt, dus maak gerust wat meer om in te vriezen voor later!

Per portie 4

45 mins

Makkelijk

448 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Bron van vezels

Ingrediënten

  • Aardappels uit de oven
  • 4 grote aardappels
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1/2 eetlepel gerookte paprikapoeder
Chili
  • 300 g Quorn Fijngehakt
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 middelgrote wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 1 groene peper, in kleine blokjes gesneden
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 blik tomaten in stukjes
  • 20 g groentebouillon, gemaakt met 300 ml kokend water
  • 25 g tomatenpuree
  • 1 blik nierbonen of bruine bonen, uitgelekt
  • 1 handje verse fijngesneden koriander
  • Zout en peper naar smaak

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 6.
  2. Was en droog de aardappels maar schil ze niet. Snijd de aardappels in partjes en doe ze in een schaal met de olie en paprikapoeder en meng goed door elkaar. Leg de aardappels op een bakplaat.
  3. Doe de aardappels in de oven en bak 30 minuten tot ze goudbruin en door en door gaar zijn.
  4. Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de ui 5 minuten tot deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 30 seconden.
  5. Voeg de wortel en groene peper toe en bak 3-4 minuten op middelhoog vuur en bestrooi dan met chilipoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en Quorn Fijngehakt en bak zachtjes nog 1 minuut om de specerijen goed in te laten trekken.
  6. Roer er de tomatenblokjes, groentebouillon en tomatenpuree door en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  7. Doe er tot slot de bruine bonen bij en laat nog 5 minuten sudderen tot de bonen door en door warm zijn.
  8. Breng op smaak met zout en peper en serveer de aardappels met wat chilipoeder en een handje verse koriander.

Chefs tip

Serveer met een schaaltje tomatensalsa en een schep zure room

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

0 out of 5 stars (0)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review