Recepten
Slabakjes met Hoisin en Quorn Vegetarisch Fijngehakt
Alle smaken van Azië komen samen in dit heerlijke fusionrecept met Quorn Fijngehakt, gemarineerd in hoisinsaus, soja en sherry. Gebakken met lente-uitjes, waterkastanjes, taugé en een flinke dosis chilipepertjes en geserveerd met peultjes in een handzaam bakje van romaine sla. Een onvergetelijk en gezond idee voor de maaltijd!
Per portie 4
20 mins
Makkelijk
185 kcal
(Per portie)
Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt
Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Bron van vezels
Ingrediënten
- 300 g Quorn Vegetarisch Fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels droge sherry of rijstwijn
- 1 theelepel rode chilipepers, fijngesneden
- 4 lente-uitjes, gesneden
- 50 g waterkastanjes, kleingesneden
- 50 ml water
- 100 g rijstnoedels, gekookt
- 60 g taugé
- 10 peultjes, gesneden en geblancheerd
- Slabladeren, little gem of romaine
Recept
- Meng de hoisinsaus, sojasaus, sherry en chili in een kom. Voeg het Quorn Vegetarisch Fijngehakt toe, roer alles goed door en zet de kom even weg.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de lente-uitjes 1 minuut.
- Voeg het gehaktmengsel toe en roerbak alles gedurende vijf minuten. Voeg de waterkastanjes, de taugé en het water toe en laat 1 minuutje meebakken zodat de groente zacht wordt.
- Leg de slabladeren op de borden, leg de noedels in het midden van de bladeren en verdeel het gehaktmengsel erover. Garneer met taugé en peultjes.