Loading
Recepten

Slabakjes met Hoisin en Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Alle smaken van Azië komen samen in dit heerlijke fusionrecept met Quorn Fijngehakt, gemarineerd in hoisinsaus, soja en sherry. Gebakken met lente-uitjes, waterkastanjes, taugé en een flinke dosis chilipepertjes en geserveerd met peultjes in een handzaam bakje van romaine sla. Een onvergetelijk en gezond idee voor de maaltijd!

Per portie 4

20 mins

Makkelijk

185 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Bron van vezels

Ingrediënten

  • 300 g Quorn Vegetarisch Fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels droge sherry of rijstwijn
  • 1 theelepel rode chilipepers, fijngesneden
  • 4 lente-uitjes, gesneden
  • 50 g waterkastanjes, kleingesneden
  • 50 ml water
  • 100 g rijstnoedels, gekookt
  • 60 g taugé
  • 10 peultjes, gesneden en geblancheerd
  • Slabladeren, little gem of romaine

Recept

  1. Meng de hoisinsaus, sojasaus, sherry en chili in een kom. Voeg het Quorn Vegetarisch Fijngehakt toe, roer alles goed door en zet de kom even weg.
  2. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en bak de lente-uitjes 1 minuut.
  3. Voeg het gehaktmengsel toe en roerbak alles gedurende vijf minuten. Voeg de waterkastanjes, de taugé en het water toe en laat 1 minuutje meebakken zodat de groente zacht wordt.
  4. Leg de slabladeren op de borden, leg de noedels in het midden van de bladeren en verdeel het gehaktmengsel erover. Garneer met taugé en peultjes.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

3 out of 5 stars (33)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review