Loading
Recepten

Supergroene pasta pesto met Quorn Vegetarische Stukjes

Deze warme pasta-salade met pesto en Quorn Vegetarische Stukjes is een echte smaakbom. Serveer de salade als smakelijk bijgerecht bij de BBQ of zomerdiner of als lichte lunch. Je kunt de pesto door de pasta roeren, door soepen mengen en zelfs op sandwiches of bruschetta smeren.

Per portie 4

25 mins

Kost wat moeite

588 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 300 g Quorn Vegetarische Stukjes
  • 200 g orzo-pasta
  • 10 g basilicumbladeren
  • 10 g platte peterseliebladeren
  • 10 g korianderbladeren
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 ml olijfolie
  • Zout en peper
  • 100 g asperges
  • 100 g sugar snaps
  • 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
  • 1 avocado, in plakjes gesneden
  • Om te serveren:
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • Een handvol erwtenspruiten

Recept

  1. Om de pesto te maken doe je de basilicum, peterselie, koriander, pijnboompitten, knoflook en olijfolie in een keukenmachine. Voeg een eetlepel water toe, mix, en breng op smaak met zout en peper.
  2. Doe de Quorn Vegetarische Stukjes in een kom en giet de pesto erover. Bedek de kom en laat het geheel marineren terwijl je de rest van de salade klaarmaakt.
  3. Breng een grote pan met gezout water aan de kook. Voeg de pasta toe en laat 12 minuten koken, of tot het gaar is. Giet af en spoel de pasta af onder koud water om af te koelen.
  4. Breng een tweede pan met gezout water aan de kook. Voeg de asperges en sugar snaps toe, blancheer 2 minuten, giet af en spoel ze af onder koud water.
  5. Voeg de gekoelde pasta toe aan de Quorn Vegetarische Stukjes en hussel het geheel, zodat alles bedekt is met pesto.
  6. Voeg de asperges, sugar snaps, plakjes courgette en avocado toe aan de kom en schud voorzichtig om alles goed te mengen.
  7. Schep de salade in een serveerschaal en garneer met pijnboompitten en erwtenspruiten.

Chefs tip

Maak een dubbele hoeveelheid pesto en bewaar de helft in de vriezer!

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

5 out of 5 stars (1)

Heidi van Heeringen

5 out of 5 stars

Goddelijk gewoon! Ik heb tijdens het eten van dit gerecht volgens mij wel 20 keer gezegd dat ik het heel erg lekker vond. Zacht van smaak en texture, heerlijk! Deze komt in mijn eigen vegetarische receptenboekje. Dank aan de bedenker ervan, het helpt ons gezin beetje bij beetje vegetarisch/veganistisch te worden.

Read more recipe reviews

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review