Recepten

Tacomandje met Mole van Quorn Vegetarische Stukjes

Geniet van dit recept voor traditionele taco's met een rokerige chipotle-twist. De mix van chipotle-pasta, knoflook en ui combineren heerlijk met de Mexicaanse salsa, zure room en knapperige tortillamandjes. Een eenvoudige maaltijd waar het hele gezin dol op zal zijn.

Per portie 4

10 mins

Makkelijk

540 kcal
(Per portie)

Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes

Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 200 gr. Quorn Vegetarische Stukjes
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 grote ui, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 50 gr. rozijnen
  • 1 eetlepel chipotle-pasta
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 60 gr. geroosterde pijnboompitten
  • 2 ancho chilipepertjes, 2-3 minuten verhit in een droge koekenpan en daarna 10 minuten geweld in groentebouillon (gebruik als alternatief rode gegrilde paprika's)
  • 150 ml groentebouillon
  • Sap van 1 limoen
  • Zure room om erbij te serveren
  • 4 mais- of tarwetortilla's (diameter van ca. 25 cm)
  • 1 klein rood uitje, in ringen gesneden
  • 1 grote tomaat, in kleine blokjes gesneden
  • 1 uitje, fijngesnipperd
  • Klein bosje verse koriander, fijngesneden
  • Sap van 1/2 limoen
  • Een snufje zout en zwarte peper
  • 320 gr. gekookte witte rijst
  • 1 grote rode ui, geroosterd en in grote stukken gesneden
  • 1 rode paprika, geroosterd en in grote stukken gesneden
  • 1 grote bos verse koriander, alleen de blaadjes, fijngesneden
  • Sap en schil van 1 limoen

Recept

  1. Verhit 1 eetlepel olie op middelhoog vuur en bak de Quorn Vegetarische Stukjes 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  2. Haal de Quorn Stukjes uit de pan en bak in de resterende olie de ui, voeg er de kaneel, knoflook, chipotle-pasta, cacaopoeder, geroosterde pijnboompitten, ancho chilipepertjes, groentebouillon en limoensap aan toe.
  3. Breng aan de kook, doe in een keukenmachine en mix tot een redelijk fijne puree. Doe dit weer terug in de pan, verwarm zachtjes en roer er de Quorn Stukjes doorheen.
  4. Bereid de tacomandjes; schuif een bakplaat in een voorverwarmde oven (170°C / Gasstand 3) met daarop een licht ingevette, metalen kom met een platte bodem en een doorsnee van ca. 10-12 cm diameter en een hoogte van 10 cm (of andere hittebestendige kom of schaal).
  5. Leg er een tortilla overheen en bak ongeveer 6- 8 minuten tot het krokant is. Haal het voorzichtig uit de schaal. Herhaal dit tot alle vier mandjes klaar zijn. Zet ze apart tot je ze later nodig hebt.
  6. Bereid de Mexicaanse salsa; combineer alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Dek af met folie en zet in de koelkast tot je de salsa nodig hebt.
  7. Meng de rijst met de uien, paprika, koriander en limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Vul elk mandje met korianderrijst en doe daar bovenop de Quorn Mole, zure room en Mexicaanse salsa.

Chefs tip

Maak dit gerecht extra pittig met een vleugje chilisaus of chilipoeder als je van lekker heet houdt. En als mensen niet van koriander houden, kun je ook peterselie gebruiken.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

5 out of 5 stars (1)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review