Recepten
Thaise Noedelsoep met Quorn Vegetarische Stukjes
Dit heerlijke en gezonde recept voor Thaise noedelsoep, gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes, is een gerecht dat je keer op keer wilt maken.
Per portie 4
40 mins
Kost wat moeite
99 kcal
(Per portie)
Gemaakt met Quorn Vegetarische Stukjes
Eiwitrijk
Vezelrijk
Arm aan verzadigde vetten
Ingrediënten
- 300 g Quorn Vegetarische Stukjes
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 grote ui, in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel komijnpoeder (djintan)
- 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 200 ml kokosmelk
- 900 ml groentebouillon
- 2 wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
- 100 g babymais, gesneden
- 100 g sugarsnaps, in tweeën gesneden
- 50 g rijstnoedels (mie), gekookt volgens instructies op het pak
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
Recept
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote hapjespan en fruit de uitjes 5 minuten op een middelhoog vuur. Roer de knoflook en specerijen erdoor en bak nog 2 minuten.
- Voeg de kokosmelk, groentebouillon en groente toe. Breng aan de kook en laat dan 20 minuten zachtjes stoven.
- Doe intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de Quorn Vegetarische Stukjes 7 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de gekookte rijstnoedels toe aan de soep samen met de Vegetarische Stukjes. Roer alles goed door elkaar en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
- Garneer met lente-uitjes en serveer warm met knapperig brood.
TIP: Bak voor een tikje meer pit een groen pepertje mee met de specerijen.
Geschikt om thuis in te vriezen.