Recepten

Veganistische Fish & Chips met drie verschillende sauzen

Een veganistische versie van deze Britse klassieker. Met zelfgemaakte frietjes en drie sauzen is dit een ideaal gerecht om te delen...of niet natuurlijk!

Per portie 2

55 mins

Kost wat moeite

1255 kcal
(Per portie)

82,5 g of vet

Veganistisch

Gemaakt met Fish & Chips Style Fish-Free Fillets

Geen soja
Arm aan verzadigde vetten

Ingrediënten

  • 200 g Fish & Chips Style Fish-Free Fillets
  • 3-4 middelgrote aardappels
  • 2 zoete aardappels
  • 1 zakje slablaadjes
  • 100 g erwtenspruiten
  • Zout
  • Currymayonaise:
  • 4 eetlepels veganistische mayonaise
  • 1-2 theelepels curry
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • Zout
  • Sojamayonaise:
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 100 ml veganistische mayonaise
  • kruidencrème:
  • 100 g erwten
  • 200 ml veganistische crème fraîche
  • Een potje peterselie
  • Zout
  • Peper

Recept

  1. Zet de oven op 250° C. Snijd de aardappels en zoete aardappels in reepjes. Besprenkel met olie en zout. Bak ze 20 minuten op een bakplaat in het midden van de oven.
  2. Bereid de Quorn Vegan Fish Free Fillets volgens de instructies op de verpakking.
  3. Currymayo: Meng alle ingrediënten. Breng op smaak met zout.
  4. Sojamayo: Kook de soja tot de helft in. Laat afkoelen. Meng het dan met de veganistische mayonaise.
  5. Kruidencrème: breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een steelpan. Doe de erwten erbij en haal de steelpan van het fornuis. Laat 2 minuten staan. Giet het water af. Mix de erwten tot puree en vermeng met de crème fraîche. Hak de bladpeterselie grof en meng door de crème. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de knapperige filets met frietjes, sla, erwtenspruiten en drie sausjes.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

0 out of 5 stars (0)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review