Recepten

Vegetarische curry hotpot met Quorn Fijngehakt

Bereid een exotische vegetarische curry hotpot met Quorn Vegetarisch Fijngehakt voor je lunch of avondeten. Bereid in slechts 30 minuten 4-6 schaaltjes zilvervliesrijst en een frisse salade met munt & komkommer.

Per portie 4

30 mins

Makkelijk

726 kcal
(Per portie)

10 g of vet

Gemaakt met Quorn Vegetarisch Fijngehakt

Eiwitrijk
Arm aan verzadigde vetten
Bron van vezels

Ingrediënten

Ingrediënten Voor de curry
  • 200g Quorn Vegetarisch Fijngehakt
  • 3 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 400g kikkererwten
  • 400g adukibonen
  • 400g tomaten in stukjes
  • 2 handen gewassen spinazie
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Caloriearme bakspray
  • 150g zilvervliesrijst
  • Yoghurt met verse munt
  • Schijfje citroen voor elk schaaltje
Voor de salade
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • Scheutje olijfolie
  • Snufje zout
  • 1/2 limoen - geperst
  • Handvol muntblaadjes

Recept

Voor de curry

  1. Spuit de caloriearme bakspray in een pan (of verhit olie of boter op middelhoog vuur) & voeg 1 gesneden ui toe.
  2. Voeg na 2 minuten 1 theelepel komijn, mosterdpoeder, kurkuma, garam masala en chillipoeder toe.
  3. Laat het geheel nog 2 minuten koken en roer ondertussen om het aroma van de kruiden vrij te laten komen.
  4. Voeg 1 blikje tomaten in stukjes en een blikje kikkererwten inclusief het vocht toe.
  5. Schil daarnaast 3 zoete aardappelen en snij deze in blokjes.
  6. Doe de aardappels in de pan met 1 handvol gewassen spinazie.
  7. Meng het geheel en roer af en toe gedurende 5 minuten.
  8. Voeg een Quorn fijngehakt toe en laat de pan 15 minuten zachtjes sudderen.
  9. Als de zoete aardappelen zacht zijn, voeg dan een blikje adukibonen (in hun vocht) toe en nog een handvol gewassen spinazie.
  10. Laat dit gedurende 5 minuten sudderen.
  11. Serveer dit met zilvervliesrijst, yoghurt met verse munt en een schijfje citroen.

Voor de salade

  1. Snij 1 komkommer en een halve rode ui in dunnen schijfjes en doe dit in een kom.
  2. Voeg een scheutje olijfollie en een snufje zout toe.
  3. Pers de halve limoen uit en voeg een paar blaadjes verse munt toe.
  4. Goed mengen.

RECEPT INSPIRATIE

Bekijk alle recepten

Plaats een waardering of een review

0 out of 5 stars (0)

Beoordeel en recenseer

Geef sterren of schrijf een review voor dit recept.

Schrijf een review